Greitai paruošiamas braškinis desertas: skanu, gaivu ir vasariška

Joninių proga gaminau nekeptą desertą – braškinį tiramisą. Šį desertą galite ruošti vieną dideliame inde arba mažose stiklinaitėse – turėsite po porciją kiekvienam atskirai.

Braškinis tiramisu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Braškinis tiramisu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Braškinis tiramisu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Braškinis tiramisu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Jul 2, 2021, 2:29 PM, atnaujinta Jun 27, 2022, 4:46 PM

Darbe valgę kolegės pagyrė, kad skanus, gaivus ir toks vasariškas desertas. Ir man jis skanus. O dabar, kai daug braškių, norisi jas kviesti į desertus ir atsivalgyti į valias.

Braškinis tiramisas 

Porcijos 8. Gamindami užtruksite apie 20 min.

Reikės:

  • 200 g sausainių „Damų piršteliai“
  • 250 g graikiško jogurto;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 50 g miltelinio cukraus;
  • 200 g braškių;
  • 100 ml paruoštos stiprios kavos;
  • įvairių uogų desertui papuošti.

Kaip gaminti

Maskarponės sūrį išsukame su graikišku jogurtu ir milteliniu cukrumi. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į jogurto ir maskarponės masę.

Braškes supjaustome plonomis juostelėmis, jei braškės nedidukės – užteks jas perpjauti pusiau.

Sausainius po vieną  merkiame į kavą. Dedame į indą, kuriame gaminsime tiramisą. Užtepame kremo, dedame braškių sluoksnį. Vėl sausainiai, kremas, ant viršaus – daug uogų ir kelios mėtų šakelės papuošti.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.