Jautienos kebabas su mėtų padažu
Reikės (4 porcijoms):
- 1 kg sausai brandintos smulkintos jautienos
- 4 lavašų
- 20 g prieskonių mišinio su kanapėmis
- saujos kalendrų lapelių
- saujos mėtų lapelių
- saujos petražolių lapelių
- 200 g lieso jogurto
- 2 nedidelių rausvųjų svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- žiupsnio cinamono
- 2 pomidorų
- mėgstamų salotų
Iškūrenkite šašlykinę ir žarijas sustumkite į vieną pusę.
Į dubenį dėkite smulkintą jautieną, berkite prieskonių mišinį su kanapėmis, kapotas kalendras, petražoles, pusę mėtų lapelių, cinamoną ir minkykite rankomis apie 10 minučių, kol mėsa sušils ir pradės tirpti riebalai – taip mėsa lengviau sukibs.
Ant iešmų iš visų pusių suspauskite smulkintą jautieną plonu sluoksniu ir dėkite kepti toje pusėje, kur po apačia nėra anglių, ant netiesioginės kaitros. Keps ilgiau, bet tolygiau ir mėsa bus sultingesnė. Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.
Į jogurtą įspauskite česnakų skilteles, suberkite kapotus likusius mėtų lapelius ir gerai išmaišykite.
Pomidorą supjaustykite plonai, svogūną – plonais pusžiedžiais.
Virš laužo lengvai sušildykite lavašus.
Ant lavašo dėkite kebabą, salotas, pomidorą, svogūnus ir apšlakstykite jogurtiniu mėtų padažu.