Karštas špinatų ir sūrio padažas prie stalo suburs visą šeimą – tad išbandykite ir paskanaukite.
Špinatų ir sūrio padažas
Reikės:
- 200 g špinatų
- 200 g kreminio sūrio
- 50 g grietinės
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 30 g tarkuoto kietojo sūrio
- 1-2 česnako skiltelių
- 0,5 a. š. druskos
Patiekti reikės (pasirinktinai):
- pjaustytų daržovių: morkų, salierų, paprikų, agurkų, brokolių ar žiedinių kopūstų;
- duoniukų;
- trapučių;
- traškučių;
- prancūziško skrudinto batono ar čiabatos riekelių.
Kaip gaminti
Špinatus suberkite į verdantį vandenį ir apvirkite keliolika sekundžių, kol subliūkš. Supilkite į kiaurasamtį, palikite atvėsti ir nuspauskite vandens perteklių.
Taip pat špinatus galima apkepti keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Smulkiai sukapokite išvirtus ar iškeptus špinatus.
Dėkite špinatus ir likusius ingredientus į puodelį ir maišydami viską pakaitinkite keletą minučių, kol sūriai išsilydys.
Patiekite karštą su norimais priedais.