Braškių tortas su grietinėle: K. Murauskas pasidalijo savo receptu

Prasidėjus braškių sezonui raudonskruosčių uogų ir iš jų paruoštų patiekalų ant kauniečio Karolio Murausko stalo galima išvysti kone kasdien.

Karolis Murauskas pasidalijo braškių torto receptu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Karolis Murauskas pasidalijo braškių torto receptu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Karolis Murauskas pasidalijo braškių torto receptu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Karolis Murauskas pasidalijo braškių torto receptu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Braškių tortas su grietinėle.<br>M.Patašiaus nuotr.
Braškių tortas su grietinėle.<br>M.Patašiaus nuotr.
Braškių tortas su grietinėle
Braškių tortas su grietinėle
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 4:32 PM, atnaujinta Jul 5, 2022, 2:52 PM

Žinomas plaukų stilistas dažniausiai save ir aplinkinius palepina gardžiais desertais. Vieni jų lengvai paruošiami, kitiems pagaminti reikia daugiau laiko ir pastangų.

Dalijamės vienu Karolio receptu – išbandykite šį torčiuką ir jūs.

Braškių tortas su grietinėle

Biskvitui reikės:

  • 1 indelio sutirštinto pieno (tinka kokosų)
  • 3 kiaušinių
  • 10 v. š. miltų
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. citrinos sulčių

Kremui reikės:

  • 1 l lieso braškinio jogurto
  • 150 g braškių skonio želė

Mišiniui, skirtam tortui pertepti, reikės:

  • 300–400 g braškių
  • 3 v. š. rudojo cukraus

Papuošti reikės:

  • 200–300 g braškių
  • plaktos grietinėlės

Tešlą biskvitui gaminkite į sutirštintą pieną įmušdami kiaušinius. Masę gerai išsukite. Suberkite miltus, citrinos sultimis nugesintą sodą. Masę gerai išmaišykite ir liekite į popieriumi išklotą kepimo formą.

Biskvitas kepa apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį jį supjaustykite į tris vienodo storio papločius.

Kol kepa biskvitas, pagaminkite želė ir ją atvėsinkite. Sustingusius drebučius sutraiškykite šakute ir sumaišykite su jogurtu.

Paruoškite mišinį iš 300–400 gramų braškių su cukrumi. Jį išplakite plaktuvu.

Kai biskvitas atvės, jogurto ir želė mišinys sustings, tortą bus galima sluoksniuoti. Ant pirmojo biskvito lakšto pilkite braškių ir cukraus mišinį, ant jo dėkite jogurto ir želė kremą. Ant viršaus sudėkite plonai supjaustytų kelių braškių sluoksnį.

Tortą sluoksniuokite du kartus. Viršų puoškite pusiau perpjautomis braškėmis, mėtų lapeliais ir gardinkite plakta grietinėle. Tortą reikėtų bent porą valandų palaikyti šaldytuve.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.