Dalinuosi receptu.
Kakavos ir vyšnių skonio desertas
Kakaviniam sluoksniui reikės:
- 800 ml pieno,
- 3 v. š. kakavos,
- 2 v. š. cukraus (pagal skonį),
- 20 g želatinos,
- 10 v. š. vandens.
Vyšnių sluoksniui reikės:
- vyšnių skonio želės,
- vyšnių ar trešnių (be kauliukų).
Kaip gaminti
Pirmiau ruošiau vyšninį sluoksnį.
Vyšnių skonio želę gaminau kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens pyliau apie 350 ml.
Į vyšnių skonio želės sluoksnį sudėjau vyšnias be kauliukų (kad uogos neiškiltų į paviršių, pradžioje įpilkite truputį želės, palaukite kol šiek kiek sustings, dėkite uogas, ir tada supilkite likusią želę).
Paruoštą želę pastačiau stingti į šaldytuvą.
Kakaviniam sluoksniui želatiną brinkinau vėsiame vandenyje apie 10–15 min., pakaitinau iki granulytės ištirpo.
Į kitą puodą supyliau pieną, įbėriau kakavos ir cukrų. Kaitinau iki užvirimo.
Galiausiai į kakavą supyliau paruoštą želatiną ir gerai išmaišiau. Palikau atvėsti.
Ant vyšnių skonio želės sluoksnio supyliau atvėsintą kakavinį sluoksnį ir palikau stingti pernakt.
Viskas. Desertas pagamintas.
Skanaus!