Greitai paruošiamų arbūzinių ledų receptas

Lietuvoje šiltais orais galime džiaugtis gan trumpai, kaip ir kai kurių vaisių ir daržovių derliumi. Vienas iš tokių produktų, kurio sezonas yra ribotas – tai arbūzas, kuriuo mėgautis galime tik vasaros metu.

Arbūziniai ledai.<br>123rf nuotr.
Arbūziniai ledai.<br>123rf nuotr.
Arbūziniai ledai.<br>123rf nuotr.
Arbūziniai ledai.<br>123rf nuotr.
Arbūzas<br>123rf nuotr.
Arbūzas<br>123rf nuotr.
Arbūziniai ledai.<br>„Augma“ ledai.
Arbūziniai ledai.<br>„Augma“ ledai.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 1:16 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 7:30 AM

Arbūzai yra vasaros sezono prekė – skaniausi ir saldžiausi jie būna būtent šiuo metu. O ir dietologai rekomenduoja, kad valgytumėte kuo daugiau sezoninių vaisių ir daržovių būtent jų sezono metu, kadangi jie yra užauginami natūralesnėmis sąlygomis, o skoninės savybės yra pačios geriausios“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Ji priduria, kad arbūze yra nemažai vertingų medžiagų, tokių, kaip vitaminai C, A, B1, B5, B6, kalis, magnis. Šios medžiagos yra naudingos širdžiai, odai, plaukams. Arbūzas taip pat padeda sumažinti raumenų skausmą po treniruočių.

Naudingi patarimai, kaip taisyklingai laikyti arbūzus

Optimaliausia temperatūra – nuo +10 iki +15 °C. Tokiomis sąlygomis arbūzas bus šviežiausias iki 2 savaičių. Arbūzą galima laikyti ir šaldytuve – tada jis išliks labiau šviežias. Jei laikote kambario temperatūroje, suvartokite jį greičiau.

Prapjautą arbūzą įsukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 4 dienas.

Arbūzas yra jautrus etileno dujoms, tad laikant jį su pomidorais, bananais, obuoliais ir kitais produktais, išskiriančiais daug etileno dujų, jo žievelė pradės minkštėti.

Įdomūs faktai apie arbūzus

Tiek arbūzo sėklos, tiek odelė yra taip pat valgomos. Pavyzdžiui, kinai odelę troškina, apkepina ir vartoja įvairiuose patiekaluose. Sėklos yra skrudinamos ir valgomos kaip užkandis.

Yra net 1200 skirtingų arbūzų veislių. Populiariausia – „Crimson Sweet“. Egzotiški arbūzai dažniausiai būna geltonu, kreminės spalvos minkštimu. Galima rasti arbūzų, kurių odelė geltona, o minkštimas – raudonas.

Sunkiausio arbūzo titulas Guinnesso rekordų knygoje priklauso 159 kg sveriančiam arbūzui, užaugusiam JAV, Tenesio valstijoje.

Arbūzinių ledų receptas

Reikės:

  • 400 ml kokosų pieno
  • 6 datulių
  • 1 šaukštelio klevų sirupo
  • 300 g arbūzo

Kokosų pieną, datules ir supjaustytą arbūzą sudėti į elektrinį trintuvą. Viską susmulkinti iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo - įdėti klevų sirupo.

Masę sudėti į skardą ir 3 valandoms palikti šaldiklyje. Po to viską dar kartą sudėti į elektrinį trintuvą ir plakti, kol sušalusi masė taps kreminė.

Gautą rezultatą dar kartą įdėti į šaldiklį ir palikti 30 minučių.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.