Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu: receptas, pasiteisinęs 100 proc.

Viens, du – ir tinginių čeburekai pagaminti. Nesyk juos esu kepusi, ir nė sykio dar jais nenusivyliau, o tai jau gerai. Receptas, pasiteisinęs visu 100 proc.

Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Tinginių čeburekai su jautiena ir sūriu.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Jul 25, 2021, 4:36 PM, atnaujinta Jul 25, 2021, 4:36 PM

Taigi – svarbiausia, kad po ranka reikia turėtumėte tortilijų ir, žinoma, maltos mėsos.

Šiandien tinginių čeburekus gaminau su malta jautienos mėsa ir sūriu. Su tokiu įdaru jų dar nebuvau gaminusi.

Mmm... Jie buvo gardūs, minkšti, sultingi, žodžiu – tobuli.

Tinginių čeburekai su malta jautiena ir sūriu

Reikės:

  • 8 tortilijų,
  • maždaug 250–300 g maltos jautienos,
  • fermentinio sūrio (tarkuoto),
  • svogūno,
  • prieskoninių žolelių,
  • pipirų ir druskos,
  • vandens,
  • aliejaus kepti

Kaip gaminti

Maltą jautieną pagardinau prieskoniais, įdėjau smulkia trintuve tarkuotus svogūnus ir 2–3 v. š. vandens. Viską gerai išmaišiau.

Ant tortilijos vienos pusės plonu sluoksniu sudėjau paruoštą mėsos įdarą, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis (naudojau džiovintus špinatus).

Tortilijos kraštelius sutepiau vandeniu ir perlenkiau tortiliją pusiau.

Sulenktos tortilijos kraštelius darsyk sutepiau vandeniu ir šakute užspaudžiau.

Mano pastebėjimas: kad tortilijos krašteliai tvirtai sukibtų ir neplyštų, reikia šakute užspausti kraštelį, o kitos rankos pirštais prilaikant užspaustą vietą, ištraukti šakutę.

Paruoštus čeburekus kepiau keptuvėje aliejuje, juos vis pavartydama, kol iškeps.

Iškepusius sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.