Lengvos ir gardžios burokėlių salotos su baklažanais pagal D. Praspaliausko receptą

Vienas geriausių virėjų Lietuvoje Deivydas Praspaliauskas su „Lietuvos ryto“ žurnalo „Savaitgalis“ skaitytojais pasidalijo gardžių ir lengvų salotų receptu.

Burokėlių salotos su baklažanais
Burokėlių salotos su baklažanais
Upėtakio sevičė
Upėtakio sevičė
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 11:25 AM, atnaujinta Jul 28, 2021, 11:25 AM

Išbandykite – nenusivilsite.

Burokėlių salotos su baklažanais

Reikės:

  • 50 g burokėlių
  • 40 g baklažanų
  • 80 g įvairių salotų
  • 10 skiltelių konservuotų vaisių, pvz., mandarinų
  • 15 g riešutų
  • 2 ridikėlių
  • 20 g marinuotų šalotinių svogūnų

Keptuvėje apkepkite baklažanus. Kol jie šyla, nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, jei reikia, suplėšykite smulkiau, dėkite į maišymo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, berkite druską ir pipirus, pamaišykite ir dėkite į lėkštę.

Keptuvėje pakepinkite virtų burokėlių skilteles su šlakeliu balzaminio acto, cukrumi ir druska. Ant salotų dėliokite konservuotus mandarinus, iškeptus burokėlius, ridikėlių griežinėlius. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite kepintų ir smulkintų lazdynų riešutų.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva juodojoje zonoje – svarstoma vėl įvesti karantiną