Varškės keksas su avietėmis: receptas, kuris tikrai nenuvils

Prieš kelias dienas nusipirkau labai gražių ir saldžių aviečių indelį – buvau suplanavusi valgyti pusryčiams su jogurtu ir granola. Bet ir vieną, ir kitą rytą kažkaip sugebėjau valgyti visiškai priešingai.

Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Varškės ir aviečių keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“  nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

Jul 30, 2021, 3:15 PM, atnaujinta Jul 30, 2021, 3:15 PM

O mano nuostabiai kvepiančios avietės pradėjo rodyti pirmus požymius, kad arba aš kažką su jomis darau, arba turėsiu mesti lauk.

Maisto mėtymui aš sakau griežtą „ne“, tad liko tik užmaišyti tešlą ir kažką naujo iškepti.

Ko jau ko, bet varškės mano šaldytuve visada galima rasti. Ir jei ne varškės apkepas ar virtinukai lengvai vakarienei, tai visada galima išsikepti kokį pyragą. Arba, kaip šįkart – varškės keksą su avietėmis.

Trapi tešla, saldumas ir uogų rūgštelė, kreminė varškė... Varškės mėgėjai tikrai nenusivils.

Varškės ir aviečių keksas

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • 125 g šalto sviesto
  • 2 v. š. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 v. š. šalto vandens
  • žiupsnis druskos

Įdarui:

  • 150 g cukraus
  • 500 g varškės
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilės
  • 150 g aviečių (dar 200 g aviečių reikės keksui papuošti)

Kaip gaminti

Miltus beriu į indą kartu su cukrumi ir druska, viską išmaišau. Į miltus sutarkuoju gerai atšaldytą sviestą ir iš visko kombainu arba rankomis padarau trupinius. Atskirame indelyje šakute lengvai išplaku kiaušinį ir sumaišau su 1 v. š. šalto vandens. Gautą masę supilu į miltų trupinius ir užminkau minkštą tešlą. Tešlą vynioju į maistinę plėvelę ir laikau šaldytuve apie 1 val.

Per tą laiką ruošiu įdarą. Į dubenį dedu visus įdaro produktus ir plaktuvu viską sutrinu iki vientisos masės. Kas mėgstate varškės gabaliukus, galite tiesiog lengvai viską permaišyti, kad viskas susijungtų.

Į didesnę kekso formą dedame kepimo popierių (aš formą truputį patepu aliejumi, tad popierius labai gražiai prisispaudžia). Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame pailgą tešlos lakštą. Atsargiai dedame tešlą į formą ir suformuojame kekso tešlos pagrindą.

Ant pagrindo pilame pusę varškės masės. Ant varškės beriame apie 150 g šaldytų (jų atitirpinti nereikia) arba šviežių aviečių. Avietes užpilame likusia varškės mase.

Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 1 val.

Iškepęs keksas bus visas „drebantis“, bet taip ir turi būti, leiskite atvėsti kambario temperatūroje.

Jokiu būdu nebandykite ištraukti iš formos. Kai keksas pravės, dėkite į šaldytuvą ir bent 5-6 val. palaikykite arba geriausia būtų palaikyti per naktį.

Prieš patiekiant, gausiai puoškite šviežiomis avietėmis.

„Skanaus maisto pasaulis“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.