Tradiciškai tai turėtų būti vyšnios, bet ir šilauogės, mėlynės, avietės, juodieji serbentai, persikai ar nektarinai šiam desertui puikiai tinka. Siūlau įberti ir tarkuotų citrinos žievelių – jos suteikia gaivumo, lengvumo, puikiai dera su uogomis.
Skaniausia jį valgyti šiltą, kabinti šaukštais tiesiai iš kepimo indo ir dėti į dubenėlius.
Jei norite, kad būtų labiau desertas nei pusryčiai, patiekite su vaniliniais ledais.
Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais
Reikės (4 porcijoms):
- <ul> <li>1 a. š. sviesto</li> <li>3 kiaušinių</li> <li>ketvirčio stiklinės (50 g) cukraus</li> <li>1 stiklinės (250 ml) pieno</li> <li>pusės stiklinės (70 g) miltų</li> <li>žiupsnio druskos</li> <li>1 a. š. vanilinio cukraus</li> <li>1 citrinos nutarkuotos žievelės</li> <li>apie 300 g uogų (aviečių, šilauogių)</li> <li>poros saujų (20 g) migdolų riekučių</li> <li>1 a. š. rudojo cukraus</li> </ul>
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto. Atidėkite į šalį.
Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps.
Supilkite pieną ir išplakite.
Suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų ir citrinos žieveles. Dar kartą išplakite, kol neliks miltų gumuliukų.
Uogas suberkite į kepimo indą. Užberkite migdolų riekutes. Ant viršaus supilkite plakinį, apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
Patiekite klafutį šiltą, apibarstytą milteliniu cukrumi.