Citrininis cukinijų keksas taps tikru vasaros stalo karalium

Drėgnas, minkštas ir gaivaus skonio citrininis cukinijų keksas puikiai tiks su puodeliu arbatos ar pieno.

Citrininis cukinijų keksas.<br>123rf nuotr.
Citrininis cukinijų keksas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2021, 2:20 PM, atnaujinta Aug 1, 2023, 9:37 AM

Tai puikus būdas palepinti šeimą ir kartu panaudoti šiuo metu sparčiai derančias cukinijas. Dėl jų keksas ilgai išliks šviežias.

Tad kepkite ir mėgaukitės – šis keksas taps tikru vasaros stalo karalium!

Citrininis cukinijų keksas

Reikės (matavimui naudojamas 240 ml puodelis):

  • 2 puodelių miltų
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 0,5 pakelio citrininio pudingo miltelių
  • 0,75 a. š. sodos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
  • 0,5 puodelio pieno
  • 0,5 puodelio augalinio aliejaus
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 1 puodelio tarkuotų cukinijų
  • tarkuotos citrinos žievelės

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Dideliame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, pudingo miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą.

Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną, aliejų, citrinos sultis.

Sumaišykite viską, tačiau nepermaišykite – tik kol sausi produktai sudrėks. Įmaišykite citrinos žievelę.

Supilkite masę į kekso formą ir kepkite 50-55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

10 minučių palaikykite kambario temperatūroje, tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.