Bulgariškai marinuoti agurkai – išbandykite ir jūs

Neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški – tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils.

Bulgariškai marinuoti agurkai. <br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Bulgariškai marinuoti agurkai. <br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Aug 6, 2021, 12:53 PM, atnaujinta Aug 1, 2023, 9:35 AM

Marinato normos užtenka 8 1 l stiklainiams užpilti.

Marinatui reikės:

  • 4 l vandens;
  • 8 v. š. druskos;
  • 8 v. š. cukraus;
  • 0,5 l acto;
  • 4–6 skiltelių česnako;
  • kelių krapų žiedų;
  • saujelės vyšnių lapų.
  • agurkų.

Kaip gaminti

Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus.

Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus. Marinatą užverdame.

Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius.

Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.