Vasariška galetė su nektarinais: skanėstas, kuris greitai dingsta nuo stalo

Ši galetė su nektarinais yra labai vasariškas kepinys, kuris greitai dingsta nuo stalo. Kepiau iš karto dvi galetes: vieną su nektarinais, o kitą – dar ir su avietėmis.

Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Galetė su nektarinais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Aug 11, 2021, 5:11 PM, atnaujinta Aug 8, 2023, 9:44 AM

Gaminau iš pusantros normos, kiek mažesnes galetes.

Šis pracūziškas kepinys nereikalauja dailumo, gražios formos. Tad pavyks ir virtuvės naujokams!

Ant tešlos pagrindo užbarsčiau migdolų, kad kepant neprakiurtų galetės apačia.

Antros galetės galima iškart nekepti, o padėti į šaldytuvą ir iškepti kitą dieną.

Galetė su nektarinais

Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 35 min. Kiekis: 2 galetės (22-23 cm skersmens)

Reikalingi produktai

Galetei:

  • 2 st. (260 g) kvietinių miltų
  • 160 g šalto sviesto
  • 1 arbat. š. cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 4-6 valg. š. ledinio vandens

Įdarui:

  • 2 valg. š. migdolų miltų
  • 1 valg. š. rudojo cukraus
  • 5-6 prinokusių nektarinų
  • 2/3 st. aviečių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2-3 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 valg. š. krakmolo
  • kiaušinio plakinio (kiaušinis išplaktas su 1 valg. š vandens)

Kaip gaminti

Galetė. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską, gabaliukais supjaustytą ar sutarkuotą sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki miltinės masės.

Po truputį supilti vandenį. Išminkyti tešlą, kol ji taps vientisa. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Suformuoti rutulį ir įdėti į šaldytuvą 20 min.

Įdaras. Nektarinus supjaustyti skiltelėmis. Apibarstyti krakmolu, atsargiai išmaišyti. Tą patį atskirai padaryti su avietėmis: perpjauti per pusę ir apibarstyti krakmolu.

Tešlą padalinti į 2 dalis. Iškočioti apie 22-23 cm skersmens apskritimus. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Indelyje išmaišyti 2 valg. š. migdolų miltų ir 1 valg. š. cukraus. Po pusę užbarstyti ant tešlos (nebarstyti ant kraštų).

Ant tešlos sudėti nektarinus, viduryje – avietes, paliekant 4 cm kraštą. Juos užlenkti. Kraštus patepti kiaušinio plakiniu.

Galetės kraštus, įdarą apibarstyti apie 1 valg. š. cukrumi. Ant įdaro uždėti po 1 valg. š. sviesto.

Kepti po vieną galetę 200 laipsnių temp. apie 30-35 min. ar kol šonai  apskrus.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.