Burnoje tirpstantis vyšninis sūrio tortas: norėsis kartoti dar ne kartą

Kaip galima atsispirti tokiam grožiui? O dar ir nelabai saldus, kreminis... Mano šeima ir draugai šį tortą puikiai įvertino – keletą kartų netgi teko kepti draugių prašymu jų šventėms.

Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Vyšninis sūrio tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

Aug 13, 2021, 5:13 PM, atnaujinta Aug 8, 2023, 9:42 AM

Man patinka, kad tortas kas kartą gali būti vis kitoks, jei naudosite skirtingas uogas. Taip, kad drąsiai bandykite, eksperimentuokite – ir jūsų šventinis stalas bus papuoštas, o svečiai nustebinti ir pavaišinti pačiu skaniausiu tortu.

Aš savo jau suvalgiau – baltai pavydžiu tiems, kurie jį gamins ir valgys.

Vyšninis sūrio tortas (22 cm)

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 200 g sausainių
  • 60 g sviesto

Sūrio masei:

  • 550 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 200 g grietinės
  • 150 g grietinėlės (33%)
  • 150 g cukraus
  • 60 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g vyšnių

Uogų masei:

  • 200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g cukraus
  • 60 ml grietinėlės
  • 60 g sviesto
  • 8 g želatinos

Kaip gaminti

Torto formą apvyniojame keliais folijos sluoksniais.

Sausainius sutriname iki birios masės ir sumaišome su lydytu sviestu. Mase išklojame tortinės dugną. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 min.

Sūrio masei vyšnias suberiame į puodą ir paverdame, kol jos suminkštėja ir išleidžia sultis. Atvėsiname.

Kambario temperatūros kreminį sūrį, grietinę, grietinėlę ir cukrų mentele išmaišome iki vientisos masės. Po vieną mušame kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišydami į sūrio masę. Įsijojame miltus, lengvai išmaišome.

Ant apkepto pagrindo pilame sūrio masę. Atsargiai supilame atvėsusias vyšnias ir pagaliuku padarome margą ornamentą. Kepame 160 laipsnių temperatūroje 60–70 min., torto formą įdėję į vandens vonelę.

Iškepusį tortą valandai BŪTINAI paliekame orkaitėje neatidarę durelių. Po to ištraukiame ir paliekame kambario temperatūroje porai valandų. Šaldome per naktį šaldytuve.

Ryte uogų masei vyšnias puode užverdame, kol uogos išleis skystį. Skystį užpilame ant želatinos ir leidžiame jai išbrinkti. Uogas trintuvu sutriname iki vientisos masės. Kiaušinius su cukrumi lengvai paplakame ir sumaišome su vyšnių mase. Dedame puodą ant ugnies ir kaitiname iki 82 laipsnių temperatūros (nuplikome kiaušinius). Tada nuimame puodą nuo ugnies, dedame sviestą, maišome. Atsargiai pilame grietinėlę ir išbrinkusią želatiną. Gaunasi lengvi putėsiai. Viską supilame ant torto ir dedame į šaldytuvą 4–5 val.

Puošiame kaip norite ir mėgstate.

Tirpstantis burnoje, švelnus ir tikrai vertas pakartoti.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.