Varškės keksiukai yra toks kepinys, kuris būna skaniausias dar šiltas. Kitą dieną jie pasidaro kieti ar kaip guminiai. Pagal šį receptą keksiukai ir kitą dieną būna minkšti. Atvėsusius reikia laikyti uždarame inde.
Esu pastebėjusi, kad silikoninėse keksiukų formelėse keksiukai iškepa ne tokie skanūs, šonai neapskrunda, o būna kaip drėgni. Šį kartą kepiau metalinėje formoje. Šonai ir viršus buvo apskrudę, o vidus minkštas.
Miltų kiekis gali skirtis. Naudojau birią varškę, kuri buvo sausa. Tešla turėtų būti per vidurį: nei skysta, nei labai tiršta.
Sviesto naudojau palyginti nedaug – galima dėti ir daugiau.
Uogas naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios.
Varškės keksiukai
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis: 12 keksiukų
Ingredientai:
- 250 g varškės (naudojau 9 proc., birią varškę)
- 2 kiaušinių M dydžio
- 90 g (kiek mažiau nei 1/2 st.) cukraus
- 60 g ištirpinto sviesto
- 1 st. (130 g) kvietinių miltų (miltų kiekis gali kiek skirtis. Mano naudojama varškė buvo sausa)
- 1/2 st. (100 ml) kefyro
- 1/2 st. šviežių ar šaldytų uogų
- vanilinio cukraus
- 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Varškę, kiaušinius, kefyrą, sviestą, cukrų, vanil. cukrų sutrinti trintuvu iki vientisos masės.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Juos persijoti ir suberti į varškės masę. Viską atsargiai išmaišyti. Tešla turėtų būti kiek tirštesnė nei grietinė. Jeigu tešla per tiršta, galima įpilti daugiau kefyro.
Keksiukų formą ištepti sviestu, paskirstyti tešlą. Uogas sumaišyti su 1/4 arbat. š. miltų. Po vieną, dvi uogas uždėti ant tešlos viršaus, įspausti.
Kepti 180 C apie 22-28 min. įjungus kaitinimą iš viršaus ir apačios, po to dar kelias minutes kepti įjungus „vėjelio“ funkciją, kad viršus apskrustų.