Greitai paruošiami varškės keksiukai liks minkšti ir kitą dieną

Šią savaitę nemažai eksperimentavau gamindama varškės keksiukus. Norėjau, kad juose jaustųsi varškė, jie nebūtų sausi.

Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Varškės keksiukai.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanauk su Aušra“

Aug 14, 2021, 7:58 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 9:10 AM

Varškės keksiukai yra toks kepinys, kuris būna skaniausias dar šiltas. Kitą dieną jie pasidaro kieti ar kaip guminiai. Pagal šį receptą keksiukai ir kitą dieną būna minkšti. Atvėsusius reikia laikyti uždarame inde.

Esu pastebėjusi, kad silikoninėse keksiukų formelėse keksiukai iškepa ne tokie skanūs, šonai neapskrunda, o būna kaip drėgni. Šį kartą kepiau metalinėje formoje. Šonai ir viršus buvo apskrudę, o vidus minkštas.

Miltų kiekis gali skirtis. Naudojau birią varškę, kuri buvo sausa. Tešla turėtų būti per vidurį: nei skysta, nei labai tiršta.

Sviesto naudojau palyginti nedaug – galima dėti ir daugiau.

Uogas naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios.

Varškės keksiukai

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis: 12 keksiukų

Ingredientai:

  • 250 g varškės (naudojau 9 proc., birią varškę)
  • 2 kiaušinių M dydžio
  • 90 g (kiek mažiau nei 1/2 st.) cukraus
  • 60 g ištirpinto sviesto
  • 1 st. (130 g) kvietinių miltų (miltų kiekis gali kiek skirtis. Mano naudojama varškė buvo sausa)
  • 1/2 st. (100 ml) kefyro
  • 1/2 st. šviežių ar šaldytų uogų
  • vanilinio cukraus
  • 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Kaip gaminti

Varškę, kiaušinius, kefyrą, sviestą, cukrų, vanil. cukrų sutrinti trintuvu iki vientisos masės.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Juos persijoti ir suberti į varškės masę. Viską atsargiai išmaišyti. Tešla turėtų būti kiek tirštesnė nei grietinė. Jeigu tešla per tiršta, galima įpilti daugiau kefyro.

Keksiukų formą ištepti sviestu, paskirstyti tešlą. Uogas sumaišyti su 1/4 arbat. š. miltų. Po vieną, dvi uogas uždėti ant tešlos viršaus, įspausti.

Kepti 180 C apie 22-28 min. įjungus kaitinimą iš viršaus ir apačios, po to dar kelias minutes kepti įjungus „vėjelio“ funkciją, kad viršus apskrustų.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.