Greitai ir lengvai paruošiami konservuoti agurkai pomidorų padaže

Agurkai, marinuoti pomidorų padaže, puikiai tiks kaip garnyras prie įvairiausių mėsiškų patiekalų. Saldžiarūgščiai, šiek tiek česnakiniai ir tokio aitrumo, kokio norėsite. Jei nenorite, aitriosios paprikos galite visiškai nedėti.

Pjaustyti agurkai pomidorų padaže.<br>123rf nuotr.
Pjaustyti agurkai pomidorų padaže.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 11:21 AM, atnaujinta Aug 18, 2021, 11:21 AM

Receptas puikus tuo, kad galima sunaudoti peraugusius agurkus, o vietoje padažo naudoti pomidorus.

Paruošiama greitai ir lengvai, tad tikrai pavyks visiems.

Pjaustyti agurkai pomidorų padaže

Reikės:

  • 5 kg agurkų
  • 0,5 l pomidorų padažo
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 100 ml acto (9 proc.)
  • česnakų
  • aitriųjų paprikų pagal skonį

Kaip gaminti

Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Suberkite į puodą, supilkite pomidorų padažą arba pjaustytus pomidorus, aliejų, berkite cukrų, druską, užvirkite ir pavirinkite 10–15 minučių.

Galiausiai įmaišykite actą, įspauskite česnakus, dar pakaitinkite minutę ir dėkite į sterilizuotus stiklainius.

Uždarykite, uždenkite ir palikite iki atvės.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.