Sluoksniuotos tešlos vafliai ir dar du receptai, kurie įtiks tiek mažiems, tiek dideliems

Kiek atvėsę orai leidžia atsikvėpti, o lietingos dienos gali paskatinti ne vieną likti namuose.

Sluoksniuotos tešlos valiai su uogomis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Sluoksniuotos tešlos valiai su uogomis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Skrebučiai su ančiuviais ir mangų bei pomidorų salotomis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Skrebučiai su ančiuviais ir mangų bei pomidorų salotomis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Prancūziškas batonas su sūrio padažu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Prancūziškas batonas su sūrio padažu.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2021, 10:38 AM

Ekspertai dalijasi keliais vasariškais patiekalų, kuriuos namuose pagaminsite itin nesunkiai, receptais ir paliksite įspūdį ir mažiems, ir dideliems.  

Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas pirmiausiai nusprendė pasidalinti receptu, puikiai tinkančiu pusryčiams ir patenkinsiančiu smaližių poreikius.

Sluoksniuotos tešlos valiai su uogomis

Reikės:

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 250 g maskarponės;
  • 200 g įvairių uogų, mėtų lapelių papuošti;
  • miltelinio cukraus papuošti.

„Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad tilptų į vaflinę. Kepkite tešlos kvadratėlius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Ant karštų vaflių dėkite po šaukštą maskarponės.

Papuošimui siūlau vaflius apibarstyti uogomis, milteliniu cukrumi bei keliais mėtų lapeliais“, - dalijasi D.Anelauskas.

Prancūziškas batonas su sūrio padažu

Reikės:

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 100 g tarkuotos mocarelos;
  • 5 g kukurūzų krakmolo;
  • 1 skiltelės česnako;
  • ½ šaukštelio džiovintų žolelių;
  • 100 g pieno;
  • 1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru.

Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną. Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles. Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa. Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.

Skrebučiai su ančiuviais ir mangų bei pomidorų salotomis

Reikės:

  • tamsios čiabatos duonos;
  • 1 mango;
  • 3–4 skirtingų spalvų pomidorų;
  • 50 g ančiuvių filė aliejuje;
  • kelių šakelių šviežių bazilikų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų.

Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite. Skrudintą duoną įtrinkite česnaku. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

„Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų ir mangų salotų, išdėliokite ančiuvius“, – pataria maisto gamybos ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.