Ingredientai – paprasti, darbo ar pastangų daug neprireiks, o skonis nepalieka abejingų.
Troškintos vištų krūtinėlės su grybais
Reikės:
- 4 vištų krūtinėlių be kaulo ir odos
- druskos
- žiupsnio maltų baltųjų pipirų
- 5 v. š. sviesto
- 1 v. š. smulkiai sukapotų šalotinių svogūnų arba svogūnų laiškų
- 250 g pjaustytų šviežių grybų (tinka ir pievagrybiai)
Padažui:
- 60 ml sultinio
- 60 ml saldaus ar pusiau saldaus baltojo ar raudonojo vyno (arba sauso baltojo vermuto)
- 200 ml grietinėlės
- druskos ir maltų pipirų
- 1/2 a. š. citrinų sulčių
Kaip gaminti
Šiam patiekalui paruošti idealu turėti keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Krūtinėles apibarstykite 1/4 a. š. druskos ir žiupsneliu maltų baltųjų pipirų.
Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, palaukite, kol ištirps ir suputos. Įmaišykite svogūnus ir lengvai pakepkite, tačiau neleiskite jiems paruduoti. Suberkite grybus ir pakepkite minutę ar dvi, neleisdami jiems paruduoti. Pagardinkite druska.
Vištienos krūtinėles dėkite sviesto ir svogūnų mišinį, apverskite, kad pasidengtų iš abiejų pusių, uždenkite kepimo popieriumi ir dėkite kepti į orkaitę.
Kepkite 15-20 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 74 laipsnius. Jei termometro neturite, padės šis testas: lengvai paspauskite krūtinėlę pirštu. Jei mėsa minkšta, kepkite dar minutę ar dvi.
Iškepusią mėsą išimkite iš keptuvės, dėkite į kitą indą ir laikykite šiltai, kol ruošite padažą.
Į sviesto ir grybų mišinį supilkite sultinį ir vyną, pakaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite dar keletą minučių.
Nuimkite nuo ugnies, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.
Apliekite padažu krūtinėles, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su bulvių koše.