Vienas iš tų, kuriuos ištraukus iš orkaitės galima dėti tiesiai ant stalo, patiekti su minkšta ar traškia duonele – ir tai yra viskas, ko reikia! Duonos prireiks, kai norėsite išdažyti labai skanų padažą, vos tik iš kepimo indo dings visi cukinijų suktinukai – o jie dingsta žaibo greičiu.
Rikota įdaryti cukinijų suktinukai
Cukinijoms reikės:
- 2-3 vidutinio dydžio cukinijų (jos neturi būti peraugusios)
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
Padažui reikės:
- 1 smulkiai sukapoto svogūno
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 sutrintų česnako skiltelių
- 1 a. š. raudonėlių, čiobrelių
- aitriųjų paprikų dribsnių pagal skonį
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 400 g pomidorų, konservuotų savo sultyse
- druskos ir pipirų pagal skonį
- sukapotų šviežių bazilikų
Rikotos ir špinatų įdarui reikės:
- 350 g rikotos
- šviežių čiobrelių
- citrinos žievelės
- 2 v. š. sukapotų petražolių
- 100 g šviežių špinatų (jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nuspauskite skysčius)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 sutrintos česnako skiltelės
Patiekti reikės:
- tarkuoto kietojo sūrio
- šviežių bazilikų ar petražolių
Kaip gaminti
Padažui keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, dėkite česnakus, prieskonines žoleles, aitriųjų paprikų dribsnius ir pakaitinkite dar minutę.
Sudėkite likusius ingredientus ir maišydami pavirinkite ant nedidelės ugnies 20–30 minučių.
Per tą laiką paruoškite cukinijas. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Skardas išklokite kepimo popieriumi. Nupjaukite cukinijų galiukus ir, pastatę vertikaliai, supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
Išdėliokite skardose, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti į orkaitę 15 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip plonai pavyko supjaustyti cukinijas. Jeigu liko standesnių griežinėlių, apverskite šakute ir kepkite dar 5 minutes. Cukinijos turi būti tokios minkštos, kad jas būtų galima susukti į ritinėlį.
Paruoškite įdarą. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite trintą česnako skiltelę, špinatus, berkite druskos, pipirų ir apkepkite, kol špinatai sukris. Atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite rikotą, citrinos žievelę, čiobrelius, žiupsnį druskos ir atvėsusius špinatus.
Paruoštą pomidorų padažą supilkite į kepimo indą.
Ant cukinijos griežinėlio galo dėkite 1 v. š. įdaro ir susukite. Taip paruoškite visus suktinukus ir sudėkite į kepimo indą.
Kepkite orkaitėje maždaug 25 minutes. Patiekdami apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiais bazilikais arba petražolėmis.
Skanaus!