Rūkytos žuvies mišrainė: paprasta ir labai skanu

Ši mišrainė man asocijuojasi su mūsų pajūriu. Dar vaikystėje su tėvais važiuojant į Šventąją, būtinai pirkdavome rūkytą jūros ešerį, mama ruošdavo jį su svogūnais ir majonezu ir tepdavo ant šviežios kvietinės duonos. Pajūry būdavo gardu viskas, matyt didesnė jodo koncentracija ore keldavo apetitą, bet ši mišrainė buvo top 10-tuke.

Rūkytos žuvies mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Rūkytos žuvies mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kūmutės virtuvė“

Aug 24, 2021, 1:03 PM, atnaujinta Aug 21, 2023, 7:46 PM

Dabar į Šventąją sukame retai, pamilome Karklę ir naujai atrastą Melnragę, dažnai, važiuodami namolio, užsukame į naująjį Klaipėdos turgų ir nusiperkame rūkytos žuvies. To paties jūros ešerio, karšio ar mano mėgstamiausio kapitono.  Būtent su šia žuvimi gaminu gardžiąją mišrainę.

Ingredientus galima keisti, pavyzdžiui, žirnelius – konservuotais kukurūzais, galima visai nedėti kiaušinių, gaminti pagal paprasčiausią mano mamos receptą. Ir netgi svogūnai nebūtini, jei nemėgstate. Tiesiog žuvis su tiesiog majonezu irgi yra nuostabiai skanu, tokį variantą gardinu didesniu kiekiu prieskonių ir tiekiu su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminu didesnį indą, mišrainė šaldytuve išlieka šviežia 4-5 dienas.

Proporcijos nėra griežtos, labiau rekomenduojamos.

  • 400 g rūkytos žuvies
  • 400 g konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 4-5 šaukštai majonezo
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 0,5 šaukštelio citrinpipirių
  • žiupsnelis maltų aitriųjų pipirų

Išverdu kiaušinius, jiems vėstant pašalinu žuvies odą, mėsą nuimu nuo kaulų. Jos nepjaustau, plėšau plonomis juostelėmis ir jas dedu į gilesnį indą.

Žirnelius beriu į koštuvą, padėtą kriauklėje, ir palieku nuvarvėti.

Svogūną kuo smulkiau supjaustau ir beriu ant žuvies, ten pat sudedu nuluptus ir kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius. Gardinu pipirais, beriu žirnelius ir galiausiai dedu majonezą. Jo kiekis priklauso nuo žuvies drėgmės ir kitų produktų kiekio, tad verta dėti po šaukštą ir maišyti, stebėti, gali reikėti ir mažiau nei 4 šaukštų.

Viską kruopščiai sumaišau ir iškart dedu į šaldytuvą.

Tiekiu ant mėgstamos duonos riekės, būtinai šaltą. Kartais užberiu krapų, raudonėlių ar šviežių morkų lapelių.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.