Aš rinkausi birią varškę, joje mažai drėgmės, tad man sustingo ir gavosi lydytas varškės sūris, kuris yra labai skanus, puikiai pjaustosi ir nebyra.
Jeigu norite, kad gautųsi užtepėlė, kurią galima tepti ant duonos, rinkitės drėgnesnę varškę.
Pusryčių sumuštiniams bus tobula.
Naminis lydytas varškės sūris
Reikės:
- 250 g varškės;
- 1 v. š. išlydyto sviesto;
- 1 kiaušinio;
- ½ a. š. sodos;
- ½ a. š. druskos.
Kaip gaminti
Varškę dedame į dubenėlį, kurį tinka kaitinti mikrobangų krosnelėje. Ten pat mušame kiaušinį, supilame ištirpintą sviestą, beriame druską ir sodą. Išmaišome, varškę dar šiek tiek patriname.
Dedame į 800 W mikrobangų krosnelę ir kaitiname 1,5 min. Išimame, gerai išmaišome ir dar kaitiname 1,5 min.
Permaišome, kol šilta, kad neliktų varškės gumulėlių. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą sutvirtėti.