Šiuo metu antrame pagal dydį Austrijos mieste Grace gyvenanti dviejų dukterų – Mėtos (7 m.) ir Dorotėjos (5 m.) mama, puikiai mokanti vokiškai ir atradusi kulinarinio meno žavesį, kuria receptus dviem Austrijos žurnalams, rašo kulinarijos knygas, dėsto studentams.
„Lietuvos rytas“ jau rašė apie šią atkaklią lietuvę, kuri pasuko iš muzikės kelio ir tapo virtuvės meistre. Daugiau skaitykite čia.
Dalijamės vienu Joanos receptu, kuris turėtų patikti visiems varškės patiekalų mėgėjams. Išbandykite!
Varškės apkepas su nektarinais
Reikės:
- 1 kg varškės
- 3 kiaušinių
- 250 g kreminės varškės
- 200 g cukraus
- 2 v. š. vanilinio cukraus
- 37 g vanilinio pudingo miltelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 55 g manų kruopų
- 3 nektarinų
- miltelinio cukraus pabarstyti
Nuplaukite nektarinus, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Varškę ir kiaušinius gerai sumaišykite elektriniu maišytuvu arba šluotele.
Visus kitus produktus (išskyrus nektarinus) gerai išmaišykite ir suberkite į varškės ir kiaušinių mišinį.
Supilkite pusę varškės į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus paskleiskite vaisius, tada suberkite likusį varškės mišinį ir paviršių išlyginkite.
Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti, supjaustykite porcijomis ir pabarstykite milteliniu cukrumi.