Šiuo metu antrame pagal dydį Austrijos mieste Grace gyvenanti dviejų dukterų – Mėtos (7 m.) ir Dorotėjos (5 m.) mama, puikiai mokanti vokiškai ir atradusi kulinarinio meno žavesį, kuria receptus dviem Austrijos žurnalams, rašo kulinarijos knygas, dėsto studentams.
„Lietuvos rytas“ jau rašė apie šią atkaklią lietuvę, kuri pasuko iš muzikės kelio ir tapo virtuvės meistre. Daugiau skaitykite čia.
Joana pasidalijo kiaulienos kepsnio receptu – išbandykite!
Reikės:
- 2 kiaulienos kepsnių (apie 400 g)
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
- 1 skiltelės česnako
- 2 v. š. aliejaus
- 2 pomidorų
- 40 g plonai pjaustytos šoninės
- 30 g tarkuoto fermentinio sūrio
Kepsnius perpjaukite per pusę, iš abiejų pusių apibarstykite druska bei pipirais ir ištrinkite česnaku. Aliejų gerai įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite kepsnius iš abiejų pusių po 2 minutes. Išimkite iš keptuvės, šiek tiek atvėsinkite ir apvyniokite šonine. Tada dėkite atgal į keptuvę ir toliau kepkite.
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, uždėkite ant kepsnių ir apibarstykite sūriu.
Uždenkite keptuvę ir apie 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies, kol sūris pradės lydytis.
Patiekite su bulvių koše ir laiškiniais svogūnais.