Rikotos pyragas su persikais taps tikra stalo puošmena

Rikotos pyragas su persikais namus iškvėpins nuostabiais aromatais, o padėtas ant stalo nušvis tarsi rudeninė saulė. Paprastai paruošiamas, lengvas ir purus. Tad pasilepinkite ir palepinkite artimuosius.

Rikotos pyragas su persikais.<br>123rf nuotr.
Rikotos pyragas su persikais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 4:51 PM, atnaujinta Aug 28, 2023, 2:25 PM

Minkštutėlis rikotos pyragas su persikais

Reikės:

  • 120 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 1 didelės citrinos tarkuotos žievelės
  • 3 didelių kiaušinių
  • apie 200 g persikų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 180 g miltų
  • 250 g rikotos

Kaip gaminti  

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.

Pusę persikų nulupkite, labai smulkiai supjaustykite. Kitą dalį palikite pyrago viršui papuošti.

Rankiniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele. Sumažinkite greitį ir po vieną įmuškite kiaušinius.

Suberkite smulkintus persikus, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite.

Galiausiai įmaišykite miltus ir rikotą.

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, paviršių apdėliokite persikų griežinėliais ir kepkite apie 30-35 minutes.

Iškepusį 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.