Šviežių kopūstų paplotėliai patiks net ir prisiekusiems mėsėdžiams: gardu, lengva ir nebrangu

Kopūstų paplotėliai puikiai tiks dienoms, kai nesinori mėsos. Minkštučiai ir labai gardūs – juos pamėgs net ir prisiekę mėsėdžiai.

Kopūstų kepsneliai.<br>123rf nuotr.
Kopūstų kepsneliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 8:09 PM, atnaujinta Aug 28, 2023, 2:24 PM

Į kopūstų masę galite įmaišyti ir kitokių priedų, pavyzdžiui, tarkuotų morkų ar bulvių. Patiekite su grietine, o jei norite sočiau – su bulvių koše – ir niekas neatsispirs.

Kopūstų paplotėliai

Reikės:

  • 500 g kopūsto
  • 2 svogūnų
  • žalumynų
  • druskos
  • pipirų
  • mėgstamų prieskonių
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. džiūvėsėlių
  • pieno džiūvėsėliams išmirkyti
  • 2 v. š. miltų

Kaip gaminti

Kopūstą sutarkuokite burokine tarka.

Ant kopūstų berkite druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Kopūstus blanširuokite – perliekite verdančiu vandeniu, nupilkite į kiaurasamtį ir palikite atvėsti.

Sumaišykite kopūstus su kapotais svogūnais, išbrinkusiais džiūvėsėliais, miltais, kapotomis žolelėmis, kiaušiniu.

Formuokite kepsnelius, apvoliokite juos miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje aliejuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.