Išbandykite kefyrinės tešlos blynelius – ji bus švelniai rūgšti, tad puikiai tiks su saldesniais obuoliais. O patys blyneliai – purūs, gražiai apskrudę ir lengvi.
Blyneliai su obuoliais
Reikės:
- 250 ml kefyro
- 250 g miltų
- 1 kiaušinio
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1 v. š. cukraus
- 1–2 obuolių
- cinamono
Miltus persijokite ir sumaišykite su sausais ingredientais.
Įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Obuolius supjaustykite, pašalinkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol apskrus.