Blynai su obuoliais: tokių pusryčių niekas nenorės pramiegoti

Blyneliai su obuoliais – pusryčiai, kurie namus iškvėpins gardžiausiais kvapais ir iš lovų išvers visus miegalius. Dabar, kai sodai kvepia šviežiais obuoliais, pats metas jų išsikepti.

Blyneliai su obuoliais.<br>123rf nuotr.
Blyneliai su obuoliais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 7:21 AM, atnaujinta Sep 5, 2023, 8:12 PM

Išbandykite kefyrinės tešlos blynelius – ji bus švelniai rūgšti, tad puikiai tiks su saldesniais obuoliais. O patys blyneliai – purūs, gražiai apskrudę ir lengvi.

Blyneliai su obuoliais

Reikės:

  • 250 ml kefyro
  • 250 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • 1–2 obuolių
  • cinamono

Miltus persijokite ir sumaišykite su sausais ingredientais.

Įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Obuolius supjaustykite, pašalinkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.

Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.