Jau patys neprinokę pomidorai pasižymi ypatingu, kitokiu skoniu, o juos suporavę su česnakais, aitriosiomis paprikomis ir kitais prieskoniais, pasigaminsite labai gardžią užkandėlę, kuri patiks visiems pikantiškų patiekalų mėgėjams.
Ji puikiai tiks prie mėsos kepsnio, kiaušinienės, šaltų užkandžių ar tiesiog kai norėsis ko nors ypatingo ir skanaus. Žiemą džiaugsitės kiekvienu stiklainėliu!
Aitriųjų paprikų ir česnakų kiekį galima keisti pagal skonį.
Žalių pomidorų užkandėlė
Reikės:
- 1,5 kg nesunokusių pomidorų
- 3 vidutinio dydžio svogūnų
- 1-2 galvučių česnako
- 1 aitriosios paprikos
- 1 a. š. kalendrų grūdelių
- 1 v. š. druskos
- 3 v. š. cukraus
- juodųjų pipirų grūdelių
- 150 ml acto (6 proc.)
- 100 ml aliejaus
- šiek tiek žalumynų – kalendrų, petražolių
Kaip gaminti
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus – pusžiedžiais ir sumaišykite su pomidorais.
Į maisto smulkintuvą dėkite nuvalytas česnako skilteles, žalumynus, supjaustytą aitriąją papriką. Jei nemėgstate aštriai, sėklyčių nedėkite. Viską sumalkite.
Supilkite masę ant pomidorų, suberkite kalendras, cukrų, druską, pipirus, pilkite actą, aliejų, išmaišykite ir palikite porai valandų. Kartais pamaišykite.
Sudėkite į sterilius stiklainius, tampriai paspauskite, užpilkite susidariusiomis sultimis.
Sudėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 35 minutes.
Uždarykite, apverskite žemyn dangteliais, kol atvės. Laikykite vėsiai.