Tiesa, yra vienas labai svarbus dalykas – aš mėgstu tik mažas mažutėles cukinijas. Paršelių man nereik, tokių neauginu ir nemėgstu. Tikiu ir žinau, kad kuo jaunesnė ir mažesnė cukinija, tuo ji skanesnė ir joje daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų.
O jei jau kalbėti apie blynus, štai šiuose – mažai riebalų, nes kepti orkaitėje. Man skanu kepti blynai ir ant keptuvės, bet šitie tokie kitokie, lyg paplotėliai. O padažas labai gardus ir puikiai tinka blynams padažyti.
Iš normos iškepsite 6 blynus. Užtruksite apie 1 val.
Cukinijų blynai su feta ir dzadzikio padažu
Reikalingi produktai:
- 1 cukinija;
- 1 svogūnas;
- 200 g fetos sūrio;
- 5 v. š. migdolų miltų;
- 1 kiaušinis;
- 1 saujos meškinių česnakų (aš naudojau laiškinius česnakus);
- 1 v. š. aliejaus.
Dzadzikio padažui:
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- 3 skiltelės česnako;
- 200 ml graikinio jogurto;
- ryšelis krapų.
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir paliekame 20 min pastovėti. Nuspaudžiame išsiskyrusį skystį.
Svogūną pasmulkiname ir pakepiname aliejuje, kol svogūnas šiek tiek suminkštės.
Į cukinijų masę įmušame kiaušinį, sudedame feta, kepintus svogūnus, smulkintą laiškinį česnaką, miltus. Masę gerai išmaišome.
Šaukštu dedame masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
Padažui agurkus sutarkuojame tarka. Nuspaudžiame skystį nuo agurkų. Įmaišome smulkintas česnako skilteles, krapus, jogurtą.
Skanaujame.