Vištiena su daržovėmis
Reikės:
- 2 vnt. vištienos filė arba blauzdelių mėsos
- 1 morkos
- 1 raudonosios paprikos
- 1 brokolio
- 75 g cukrinių žirnių ankščių
- 1 v. š. sezamų sėklų
- 30 g imbiero
- vandens,
- kepti tinkamo aliejaus,
- sojų padažo,
- baltojo vyno acto,
- medaus,
- druskos,
- pipirų
Kaip gaminti
Vištieną supjaustome 1 cm pločio juostelėmis, pagardiname druska ir pipirais. Morką ir papriką supjaustome plonais šiaudeliais, brokolį išskaidome smulkiais žiedynais, žirnių ankštis supjaustome į tris dalis, imbierą susmulkiname.
Sausoje karštoje keptuvėje apkepiname sezamų sėklas.
Ruošiame padažą: sumaišome 30 ml vandens, 2 v. š. kepti tinkamo aliejaus, 2 v. š. sojų padažo, 3/4 v. š. baltojo vyno acto, 3/4 v. š. medaus, šiek tiek druskos ir dedame susmulkintą imbierą.
Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus dedame vištieną ir kepame apie 5 min. ant didelės kaitros (pamaišant). Tada dedame morkas ir brokolius, pilame padažą ir kepame apie 3 min. Sudedame paprikas ir žirnius, kepame apie 1 min.
Dedame vištieną su daržovėmis į gilią lėkštę ir apibarstome sezamais.
Skanaus!
Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.
Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!
Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą į savaitę LIDL vaisių krepšį).