Varškės ir obuolių skarelės: lengvas ir labai skanus desertas

Turint vieną didelį varškės pakelį, galima pagaminti net keletą lengvų ir labai skanių desertų. Vienas jų – obuolių skarelės su varške.

Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės ir obuolių skarelės.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

„Skanaus maisto pasaulis“

Sep 15, 2021, 5:33 PM, atnaujinta Sep 13, 2023, 9:10 AM

Varškės ir obuolių skarelės

Reikės:

  • 200 g varškės
  • 280 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g aliejaus
  • 90 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 4–5 obuolių (didesnių)
  • 30 g sviesto
  • 4 v. š. cukraus

Kaip gaminti

Įdarui obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir smulkiai supjausčius apkepti su sviestu ir cukrumi, kol suminkštės – apie 5–7 min. (nereikia, kad virstų koše), palikti pravėsti.

Varškę, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį trintuvu sutrinti iki vientisos masės, dėti kepimo miltelių ir dalį miltų. Viską gerai išmaišyti šaukštu.

Dėti likusius miltus ir rankomis baigti minkyti tešlą (bus pakankamai minkšta). Tešlą dėti į šaldytuvą 20 min.

Tešlą išėmus iš šaldytuvo, padalinti į 4 dalis, iškočioti 5 mm storio apskritimą ir padalinti į 4 trikampius (žr. nuotraukas). Dėti po gerą šaukštą įdaro, padaryti po 2 pjūvius iš kiekvieno šono ir užlankstyti. Pyragaičio galą gerai užspausti.

Turi gautis 16 pyragaičių.

Kepti 25–30min. 180 laipsnių temperatūroje.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth