Ėrienos kulninė su bulvių koše pagal grilio meistro R. Svetlausko receptą

Grilio meistras Robertas Svetlauskas pasidalijo gurmaniško patiekalo receptu. Išbandykite!

R. Svetlauskas.<br>Asmeninis albumas
R. Svetlauskas.<br>Asmeninis albumas
Ėrienos kulninė su raudonuoju vynu, daržovėmis ir bulvių koše.<br>Asmeninis albumas
Ėrienos kulninė su raudonuoju vynu, daržovėmis ir bulvių koše.<br>Asmeninis albumas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-09-17 12:22

Ėrienos kulninė su raudonuoju vynu, daržovėmis ir bulvių koše

Reikės (4 asmenims):

  • keturių ėriukų kulninių (apie 800 g)
  • 3 šalotinių svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 pjaustytų morkų
  • 2 pjaustytų saliero stiebų
  • 1 smulkintos aitriosios paprikos
  • 0,5 a. š. raudonėlių
  • 0,5 a. š. čiobrelių
  • 0,5 a. š. mairūnų
  • 3 laurų lapų
  • 2 cinamono lazdelių
  • 1 puodelio sauso raudonojo vyno
  • 1 puodelio jautienos sultinio
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • šiek tiek aliejaus
  • druskos, pipirų ir rūkytos paprikos pagal skonį
  • kelių smulkintų mėtų lapelių
  • 200 g žirnių

Bulvių košei reikės:

  • bulvių
  • pieno
  • sviesto
  • riebios grietinėlės

Ėrienos kulninę patepame aliejumi ir apibarstome druska, pipirais bei rūkytomis paprikomis. Paliekame marinuotis apie 30 min. Įkaitiname ketaus puodą su šiek tiek aliejaus ir apkepame ėrieną. Apkeptą paliekame keptuvėje.

Į puodą sudedame smulkintus šalotinius svogūnus, česnako skilteles, morkas, saliero stiebus, aitriąją papriką, raudonėlius, čiobrelius ir mairūnus. Viską apkepame. Po to įdedame laurų lapus ir cinamono lazdeles. Įpilame puodelį raudonojo sauso vyno, puodelį jautienos sultinio, 400 g smulkintų pomidorų ir įdedame šaukštą pomidorų pastos.

Sudedame atgal ėrieną, viską užverdame ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą kepsninę netiesioginėje kaitroje arba į orkaitę. Uždengiame dangčiu ir kepame 2 val. Atidengę dangtį kepame dar 30 min. Išėmę ėrieną iš padažo išimame laurų lapus ir cinamono lazdeles. Visą padažą susmulkiname plakikliu.

Į padažą beriame šaldytų žirnelių ir smulkintų mėtų. Ant viršaus uždedame kuo kremiškesnės (su daugiau grietinėlės) bulvių košės ir dedame dar 20 min. į iki 200 laipsnių įkaitintą kepsninę arba orkaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.