Regina pamokė, kaip pasigaminti ukmergietiškus koldūnus, apie kuriuos kalbos sklinda toli

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo darbuotojas tikrų tikriausiai galima vadinti koldūnų gamybos virtuozėmis. Jų gaminamų „Ukmergietiškų koldūnų“ ragauja ne tik ukmergiškiai, bet ir miesto svečiai.

R.Tamašauskienė dalijasi pačių tikriausių ukmergietiškų koldūnų receptu.
R.Tamašauskienė dalijasi pačių tikriausių ukmergietiškų koldūnų receptu.
Ukmergietiški koldūnai.
Ukmergietiški koldūnai.
Regina Tamašauskienė.
Regina Tamašauskienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2021, 5:03 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:01 AM

Kartą paragavę, į kooperatyvo parduotuves paprastai užsuka jau dažniau ir mielai perka plastikiniuose kibirėliuose surikiuotus tradicinius ar spalvotus virtinaičius.  

„Su įdarais kol kas neeksperimentuojame – pasikliaujame klasikiniu lietuvišku skoniu, tad įdarui naudojame kiaulieną.

Koldūnų gamybos technologija paprasta, reikalingi paprasti kasdieniški produktai ir miklios rankos“, – puikaus skonio koldūnų gamybos ypatumus atskleidė kooperatyvo gamybos vadovė Regina Tamašauskienė.

Visgi planuose jau rikiuojasi ir įvairesnių įdarų receptai. Pasak koldūnų gamybai vadovaujančios ukmergiškės, asortimento įvairovė suteiktų progą pasimėgauti gurmaniškesniais skoniais.

Ji pasidalijo puikiųjų koldūnu receptu. Tai receptas tiems, kurie mėgsta tikrus klasikinius, rankų darbo koldūnus. Kočiokite, raitykite, šaldykite, mėgaukitės.

Ukmergietiški koldūnai

1 kg tešlos pagaminti reikės:

  • 800 g miltų,
  • 3 vnt. kiaušinių,
  • 45 g aliejaus,
  • 20 g cukraus,
  • 15 g druskos,
  • 200–300 ml vandens.

Visas tešlos sudėtines dalis suminkyti. Vandens pilti tiek, kad tešla būtų elastinga ir standi, bet ne per kieta. Suminkytą tešlą pabrandinti 30 min.

Įdarui reikės:

  • 450 g maltos kiaulienos,
  • 20 g sviesto,
  • 18 g svogūnų,
  • 18 g pipirų,
  • 3 g druskos.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti svieste, sumaišyti su malta kiauliena, druska, pipirais.

Tešlą nestorai iškočioti, išspausti nedidelius apvalius skritulius, į juos dėti mėsos įdarą, dailiai užsukti suformuotų koldūnų kraštelius. Virti 20–25 min. (nelygu virimo intensyvumas).

Padažas – pagal individualų skonį ir išmonę.

Pageidaujate spalvotų koldūnų? Tuomet į tešlą įmaišykite džiovintų morkų, burokėlių ar špinatų miltelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.