Vištienos ir kokosų pieno sriuba su daržovėmis: kvapni ir sušildanti

Šis receptas, dalyvaujantis lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ konkurse, bandys laimėti pagrindinį prizą Vilniaus Gabijos progimnazijos 2g klasei. Dalijamės receptu.

 Vištienos ir kokosų pieno sriuba su daržovėmis.
 Vištienos ir kokosų pieno sriuba su daržovėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2021, 1:59 PM

Vištienos ir kokosų pieno sriuba su daržovėmis

Reikės:

  • 2 nedidelės cukinijos
  • 2 įvairiaspalvės mėgstamos paprikos
  • 1 vidutinio dydžio mėlynasis svogūnas
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 5-7 vienetai pievagrybių
  • 1 didelė morka
  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 litras kokosų pieno
  • mėgstamo sultinio kubelis
  • aliejaus, sviesto pagal skonį
  • druska, kalendros pagal skonį, ciberžolė pagal skonį, cintrinžolė pagal skonį, kajeno pipiras pagal skonį
  • pagardinimui truputi tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas

Vištienos krūtinėlę supjaustome didesniais gabalėlias, truputį pakepiname aliejuje įkaitintoje keptuvėje su mėgstamais prieskoniais (kajeno pipirai, citrinžolė, ciberžolė, juodieji pipirai).

Nuplauname visas daržoves, jas supjaustome. Paprikas, cukiniją pjaustome kubeliais, morką juostelėmis. Svogūną, česnaką susmulkiname smulkiau.

Pakepintą vištienos krūtinėlę su prieskoniais dedame į puodą su trupučiu vandens ir verdame ant nedidelės kaitros. Kepiname daržoves. Pirmiausia pakepiname paprikas su česnaku ( be aliejaus, kad liktų traškesnė). Beriame į puodą su vištiena. Tuomet kepiname susmulkintą svogūną aliejuje. Apkepinę taip pat beriame į bendrą puodą kuriame jau troškinasi vištiena su paprikomis.

Pakepiname šlakelyje aliejaus morkytę, beriame į puodą su vištiena ir daržovėmis. Galiausiai kepiname svieste cukiniją ir pievagrybius kuriuos taip pat suberiame į puodą su daržovėmis.

Įpilame į puodą vandens tiek, kad vos apsemtų visas daržoves ir vištieną, dedame druskos, mėgstamo sultinio pagal skonį, ciberžolės, galima gardinti kitais mėgstamais prieskoniais, palaukiame kol viskas užvirs ir paverdame dar kokias 8 minutes. Galiausiai pilame kokosų pieno, į puodą įberiame patarkuotos citrinos žievelės ( žiupsnelį). Palaukiame kol viskas užvirs. Skanaus.

Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.

Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!

Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą per savaitę LIDL vaisių krepšį).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.