Kepimo forma – 22–24 cm skersmens. Porcijos: 6–8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Obuolių pyragas su maskarpone
Reikės:
- 1 1/4 puodelio (250 g) cukraus;
- 1/2 puodelio (110 g) aliejaus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 1 1/2 puodelio (240 g) miltų;
- 1 1/2 a. š. kepimo miltelių;
- 1/4 a. š. druskos;
- 2 a. š. plius 2 v. š. cinamono;
- 3 puodeliai (375 g) nuluptų, kubeliais pjaustytų obuolių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
Išplakite 1 puodelį (200 g) cukraus, aliejų, vanilę ir maskarponę iki vientisos masės. Įmuškite po vieną kiaušinį kaskart gerai išmaišydami.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių ir maskarponės tešlą. Gerai išmaišykite.
Sumaišykite likusį 1/4 puodelio cukraus ir cinamoną. Obuolius sumaišykite su dviem valgomaisiais šaukštais cinamono ir suberkite į paruoštą pyrago tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Jei pyragas dar nebus iškepęs, o viršus pradės pernelyg ruduoti, uždenkite jį folija ir pabaikite kepti.