Obuolių pyragas su maskarpone: išbandytas receptas, kuriuo verta dalintis

2021 m. rugsėjo 28 d. 13:52
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Ruduo ir obuolių pyragas – neatsiejama. Todėl dalinuosi dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu.
Daugiau nuotraukų (4)
Kepimo forma – 22–24 cm skersmens. Porcijos: 6–8. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Obuolių pyragas su maskarpone
Reikės:
  • 1 1/4 puodelio (250 g) cukraus;
  • 1/2 puodelio (110 g) aliejaus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 1/2  puodelio (240 g) miltų;
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 2 a. š. plius 2 v. š. cinamono;
  • 3 puodeliai (375 g) nuluptų, kubeliais pjaustytų obuolių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
Išplakite 1 puodelį (200 g) cukraus, aliejų, vanilę ir maskarponę iki vientisos masės. Įmuškite po vieną kiaušinį kaskart gerai išmaišydami.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių ir maskarponės tešlą. Gerai išmaišykite.
Sumaišykite likusį 1/4 puodelio cukraus ir cinamoną. Obuolius sumaišykite su dviem valgomaisiais šaukštais cinamono ir suberkite į paruoštą pyrago tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Jei pyragas dar nebus iškepęs, o viršus pradės pernelyg ruduoti, uždenkite jį folija ir pabaikite kepti.
obuolių pyragasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.