Tailandietiškas vištienos troškinys: paruošite per 30 minučių, o skonis nenuvils

Tailandietiškas vištienos troškinys gali atrodyti sudėtingas patiekalas, bet iš tiesų tai yra gana paprastas valgis, kuriame daug skonių, aromatų. Tikrai daug laiko nesugaišite jį gamindami.

Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Tailandietiškas vištienos troškinys.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Oct 4, 2021, 4:39 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:29 AM

Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, paprikas, šaldytus žirnelius, morką. Patiekalui būtinai reikės kokosų pieno, raudonojo kario pastos ir žuvies padažo – šis padažas gaminamas iš fermentuotų sūdytų ančiuvių. Jis gali pakeisti druską, todėl šiame vištienos karyje druskos galima nenaudoti.

Šiame patiekale turėtų jaustis lengvas aštrumas (jį galima paruošti ir aštrų), rūgštumas ir, žinoma, šiai virtuvei būdingas saldumas.

Keletas patarimų

Šis vištienos troškinys gali būti tiek aštrus, tiek švelnesnio skonio. Mano toks ir buvo, nes raudonojo kario pastos naudojau palyginti nedaug. Jeigu skonis per aštrus, galima išspausti žaliosios citrinos sulčių. Jos nuslopina aštrumą, suteikia gaivumo.

Labai svarbu padažą ragauti, pažiūrėti, ar nieko netrūksta. Svarbu, kad jo skonis būtų subalansuotas.

Naudojau šviežias kalendras, bet galima jų nedėti. Ne visiems patinka kalendrų skonis. Aš pati nesu jų mėgėja, bet šiame patiekale kalendrų skonis tikrai tiko.

Daržoves galima naudoti ir kitokias: brokoliai, špinatai, grybai, cukinija ir pan.

Patiekti su ryžiais.

Tailandietiškas vištienos troškinys

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 600 g šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 2 valg. š. raudonojo kario pastos (ar pagal skonį)
  • 2 paprikų, supjaustytų šiaudeliais
  • 1 morkos, supjaustytos nedideliais šiaudeliais
  • 1 st. šaldytų žirnelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 valg. š. imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
  • 2 skiltelės česnakų, smulkiai sukapotų
  • 3 arbat. š. rudojo cukraus
  • 2 arbat. š. žuvies padažo
  • juodųjų pipirų
  • 1 arbat. š. kumino (galima keisti kario milteliais)
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės (galima keisti kario milteliais)
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
  • šviežių kalendrų
  • aliejaus kepimui

Kaip gaminti

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės splavos. Suberti mėsą ir ją apkepti, kol nebebus raudona.

Suberti česnaką, imbierą. Pakepinti 30 s. Kario pastą sumaišyti su keliais šaukštais kokosų pieno. Ją, daržoves, prieskoniu sumaišyti su mėsą. Kepinti keletą minučių.

Supilti kokosų pieną. Uždengti dangtį. Troškinti ant nedidelės temp. apie 12 min.

Į pabaigą įberti žuvies padažo, cukraus, suberti žirnelius. Viską išmaišyti. Įlašinti žaliųjų citrinų sulčių, apibarstyti kalendromis.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.