Nerealiai skanus šokoladinis obuolių pyragas iškart pateks į mėgstamiausiųjų sąrašą

Iškepę šį pyragą vieną kartą, pamatysite, kaip jis iškart atsidurs mėgstamiausių pyragų sąraše, tuo net neabejoju! Pyragas ne tik drėgnas, minkštas, bet ir labai šokoladinis, savo aromatu užburs visus namiškius (ir kaimynus, jei tik aromatas juos pasieks).

Šokoladinis obuolių pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinis obuolių pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinis obuolių pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinis obuolių pyragas.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Oct 10, 2021, 6:58 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 4:40 PM

Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Šiaip ar taip, ar pyragas šiltas, ar šaltas – skonis nerealus!

Šokoladinis obuolių pyragas

Reikės:

  • 225 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 160 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1/3 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Pyrago viršui reikės:

  • 3 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 saujos kapotų graikinių riešutų

Gaminimas

Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.

Įkaitiname orkaitę iki 175 C.

Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.

Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame plaktuvu apie 5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.

Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią išardomą kepimo formą.

Tešlą supilame į kepimo formą.

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Apibarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.

Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min., kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau.

Kai pyragas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos. Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.