Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Šiaip ar taip, ar pyragas šiltas, ar šaltas – skonis nerealus!
Šokoladinis obuolių pyragas
Reikės:
- 225 g miltų
- 200 g sviesto
- 200 g juodojo šokolado
- 160 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 1/3 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Pyrago viršui reikės:
- 3 vidutinio dydžio obuolių
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 1 saujos kapotų graikinių riešutų
Gaminimas
Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame plaktuvu apie 5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.
Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią išardomą kepimo formą.
Tešlą supilame į kepimo formą.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Apibarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.
Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min., kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau.
Kai pyragas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos. Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!