Burokėlių mišrainė su jautiena ir sūriu tapo maloniu atradimu (10)

Firminė burokėlių, sūrio, jautienos ir obuolių mišrainė – šį gal kiek keistai skambantį produktų derinį sudėliojau būtent rudenį ir būtent tuomet, kai turėjau dailių burokų, šviežių obuolių, puode kunkuliavo didelis gabalas jautienos kumpio, o šaldytuve liūdėjo fermentinis sūris.  Ir tada šis kvartetas tapo inspiracija bei naujo skonio atradimu.  

Burokėlių, sūrio, jautienos ir obuolių mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Burokėlių, sūrio, jautienos ir obuolių mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Burokėlių, sūrio, jautienos ir obuolių mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Burokėlių, sūrio, jautienos ir obuolių mišrainė.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Oct 11, 2021, 4:22 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 4:22 PM

Kelis kartus bandžiau įdėti dar kokių nors produktų, pavyzdžiui, mišrainėse dažnai randamų marinuotų ar raugintų agurkų, virtų morkų, žirnelių, tačiau nė vienas neįtiko.

Skonis labai neįprastas, turbūt retas yra valgęs burokėlių su fermentiniu sūriu, bet pabandyti verta, tikrai verta. Tad kviečiu pabandyti!

Aprašysiu apytikres proporcijas, tikslūs kiekiai nebūtini.

Maždaug 10 porcijų pasiruošiu:

  • 2 didesnius burokus (naudoju ilgus)
  • 600–700 g jautienos kumpio
  • 3 vidutinio dydžio obuolius
  • 400 g fermentinio sūrio (Gaudos tipo)
  • 250 g majonezo
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukšto prieskonių mišinio (Provanso ar Viduržemio jūros tipo)
  • žiupsnelį maltų citrinpipirių (ar tiesiog maltų juodų ar baltų pipirų)

Taupydama indus ir dujas jautieną ir burokus verdu viename puode, burokėlius nulupu, nupjaunu galus. Jautieną nuplaunu, dedu kartu su burokais į puodą ir pilu vandenį, kol viskas pilnai panyra. Kaičiu ugnį, palaukiu, kol užvirs, nugriebiu putas (jei susidaro), beriu druską ir prieskonių mišinį, dengiu dangtį, iki minimalios sumažinu kaitrą ir verdu apie valandą.

Burokus ir mėsą ištraukiu ir palieku atvėsti, sultinį nukošiu ir dedu į šaldytuvą, jis puikiai tinka sriubai.

Atvėsusius burokus supjaustau stambiais kubeliais. Lygiai tokiais pačiais pjaustau mėsą, sūrį ir galiausiai obuolius. Būtent tokia seka, nes obuoliai labai sparčiai tamsėja.

Kubelius beriu į patogų gilų indą, beriu pipirų, dedu majonezą ir kruopščiai sumaišau.

Mišrainę laikau šaldytuve, tiekiu šaltą su mėgiamos duonos rieke.

„Kūmutės virtuvė“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.