Duona su kefyru
Reikės:
- 160 g kvietinių miltų
- 100 g ruginių miltų
- 65 g saulėgrąžų branduolių
- 75 g moliūgų sėklų
- 2 v. š. sezamų sėklų
- 1–2 v. š. linų sėmenų
- 1 a. š. kmynų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 a. š. sodos
- 0,5 a. š. druskos
- 310 g kambario temperatūros kefyro
- 1 kiaušinio
- 60 g aliejaus
- 80 g skysto medaus
Kaip gaminti
Į vieną dubenį pilame abiejų rūšių miltus, pakepintas visas sėklas, sodą, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišome.
Į kitą dubenį pilame kefyrą, mušame kiaušinį, pilame skystą medų ir aliejų. Viską gerai išmaišome.
Abi mases keliais judesiais sujungiame ir gerai išmaišome. Stengiamės ilgai nemaišyti.
Kekso formą patepame riebalais, pilame tešlą, išlyginame paviršių. Galime dar apibarstyti viršų sėklomis.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje 45–50 min., kol vidus, įsmeigus pagaliuką, bus sausas.
Iškepusią duoną paliekame atvėsti formoje.
Gaunasi minkšta ir labai skani duonelė.