Burokėlių, obuolių ir svogūnų pagardas tiks ir kasdienai, ir švenčių stalui

Vis sugalvoju pasigaminti įvairių pagardų ir turėti jų šaldytuve „ekstra atvejui“. Šįkart jau galvoju apie artėjančias Kalėdas ir kuo mažiau rūpesčių per jas (o to ir taip užteks).

Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanaus maisto pasaulis“

Oct 31, 2021, 4:33 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 9:43 AM

Kai šaldytuve turi paruoštų gardėsių, tai ir nelauktas svečias nebaisus, ir šventiniam stalui kažką įdomesnio sugalvoti lengva.

Burokėlių, obuolių ir raudonųjų svogūnų pagardas

Reikės:

  • 1 kg žalių burokėlių
  • 500 g obuolių (man reikėjo 4 didelių)
  • 500 g svogūnų (man skaniau su raudonaisiais)
  • 400 ml raudonojo vyno acto
  • 80 ml balzaminio padažo (šįkart naudojau braškių ir granatų per pusę)
  • 300 g cukraus (dėjau 200 g baltojo ir 100 g rudojo)
  • 1 v. š. druskos

Kaip gaminti

Burokėlius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, berti į puodą. Obuolius nulupti ir sutarkuotus dėti kartų su burokėliais. Nuluptus svogūnus kuo smulkiau supjaustyti ir taip pat dėti į puodą.  

Į puodą ant supjaustytų daržovių pilti visus likusius ingredientus.

Užvirus puodui, nuolat pamaišant verdame apie 2–2,5val. ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos ir gausis tirštoka masė (arba iki norimo tirštumo).

Galima palikti su gabaliukais, bet aš truputį sutryniau trintuvu, kad liktų šiek tiek burokėlių gabaliukų.

Dedame į indelius, atvėsusius – į šaldytuvą. Iš nurodyto produktų kiekio išeis 1,5 l pagardo.

Tobulas skonis su sūriais, silke, sumuštinukais...

O gal tai tobula dovana Kalėdoms?

Kviečiu gaminti, ragauti, dovanoti.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.