Aguonų pyragas su sutirštintu pienu: L. Mazalienė pasidalijo pamėgtu receptu

Laura Mazalienė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo pyrago receptu, kuris padės dar labiau pamėgti aguonas. Išbandykite ir jūs.

Žurnalistė L.Mazalienė siūlo išsikepti aguoninį pyragą su sutirštintu pienu.<br>Asmeninis albumas
Žurnalistė L.Mazalienė siūlo išsikepti aguoninį pyragą su sutirštintu pienu.<br>Asmeninis albumas
L.Mazalienė.<br>Asmeninis albumas
L.Mazalienė.<br>Asmeninis albumas
Aguonų ir sutirštinto pieno pyragas.<br>Asmeninis albumas
Aguonų ir sutirštinto pieno pyragas.<br>Asmeninis albumas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 8:45 PM, atnaujinta Nov 18, 2021, 8:44 AM

Aguonų pyragas su sutirštintu pienu

Reikės:

  • 300 g migdolų miltų
  • 250 g aguonų mišinio
  • 1 indelio sutirštinto pieno
  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus

Karamelei paruošti reikės:

  • 300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 150 g miltelinio cukraus

Kaip gaminti

Pirmiausia išplakite kiaušinio trynius su cukrumi. Į gautą masę sudėkite aguonų mišinį ir migdolų miltus. Maišydami supilkite sutirštintą pieną. Neišsigąskite – tešla maišosi ganėtinai sunkiai, taip ir turi būti. Tuomet išmaišykite gerai išplaktus kiaušinio baltymus. Ir viskas.

Kepkite apie 30 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes tuomet gali dingti pyrago šlapumas.

Pasidarykite karamelės užpilą. Jis tikrai nėra būtinas, tačiau pyragas su juo puikiai dera.

Ant vidutinio stiprumo ugnies pakaitinkite grietinėlę su cukrumi. Kai ji paruduos ir sutirštės, pagardinkite ja pyragą.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.