Moliūginiai varškėtukai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei

Moliūginių varškėtukų receptu su „Savaitgalio“ skaitytojais pasidalijo kaunietė Julija Kijevskaja (35 m.).

Moliūginiai varškėtukai
Moliūginiai varškėtukai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-04 07:56, atnaujinta 2022-11-03 09:41

Tinklaraščio „Julchiko receptai“ autorė savo didžiausią pomėgį atrado gyvendama Belgijoje, o grįžusi po devynerių metų emigracijos į gimtąjį Kauną į maisto gaminimą pasinėrė visa galva. Tiesa, J.Kijevskaja kuria neįprastus patiekalus. Sumuštinius, sriubas, troškinius, tortus ji gamina vegetariškai ar veganiškai.

Daugiau apie ją skaitykite čia.

Dalijamės Julijos moliūginių varškėtukų be kiaušinių receptu. Jie puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Tad išbandykite.

Moliūginiai varškėtukai

Reikės:

  • 200 g moliūgų tyrės
  • 200 g varškės
  • 1 v. š. linų sėmenų (vietoj kiaušinio)
  • miltų
  • druskos, pipirų, kitų prieskonių

Kaip gaminti

Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir virkite, kol suminkštės. Tada šakute sutrinkite iki vientisos masės (jeigu daug vandens, galima nusunkti per marlę). Įdėkite varškę, prieskonius, linų sėmenis.

Norint pakeisti vieną kiaušinį, prireiks vieno valgomojo šaukšto linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Viską gerai išmaišykite. Tada berkite miltus priklausomai nuo to, kiek skysčių liko nuo moliūgo.

Kai tešla paruošta, galima kepti varškėtukus.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.