Tinklaraščio „Julchiko receptai“ autorė savo didžiausią pomėgį atrado gyvendama Belgijoje, o grįžusi po devynerių metų emigracijos į gimtąjį Kauną į maisto gaminimą pasinėrė visa galva. Tiesa, J.Kijevskaja kuria neįprastus patiekalus. Sumuštinius, sriubas, troškinius, tortus ji gamina vegetariškai ar veganiškai.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Dalijamės Julijos moliūginių varškėtukų be kiaušinių receptu. Jie puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Tad išbandykite.
Moliūginiai varškėtukai
Reikės:
- 200 g moliūgų tyrės
- 200 g varškės
- 1 v. š. linų sėmenų (vietoj kiaušinio)
- miltų
- druskos, pipirų, kitų prieskonių
Kaip gaminti
Moliūgą supjaustykite gabaliukais ir virkite, kol suminkštės. Tada šakute sutrinkite iki vientisos masės (jeigu daug vandens, galima nusunkti per marlę). Įdėkite varškę, prieskonius, linų sėmenis.
Norint pakeisti vieną kiaušinį, prireiks vieno valgomojo šaukšto linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Viską gerai išmaišykite. Tada berkite miltus priklausomai nuo to, kiek skysčių liko nuo moliūgo.
Kai tešla paruošta, galima kepti varškėtukus.