Dėl grietinės jis išlieka drėgnas net kelias dienas.
Šiam keksui naudokite šviežias arba šaldytas spanguoles, o šių nereikia net atšildyti: į tešlą dėkite tiesiai iš šaldiklio!
Keksas su spanguolėmis
Reikės:
- 260 g miltų
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 110 g sviesto
- 200 g cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 0,5 a. š. migdolų ekstrakto
- 120 g grietinės
- 2 puodelių šviežių arba šaldytų spanguolių
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kekso kepimo formą ištepkite riebalais.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
Kitame dubenyje plaktuvu suplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite migdolų ekstraktą.
Suberkite miltus ir keliais judesiais sumaišykite, kol jie sudrėks. Įmaišykite grietinę ir galiausiai suberkite spanguoles.
Kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos, apie 60–70 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite 20 minučių pastovėti formoje, tik tuomet išimkite ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Skanaukite!