Keksas su spanguolėmis: kartą išsikepę svajosite pakartoti

Šis keksas su spanguolėmis – drėgnas ir minkštas, jis pasižymi puikiu saldaus ir aitroko skonių balansu. Kepant spanguolės sprogsta ir išskiria sultis, todėl džiaugsitės kiekvienu kąsneliu.

Keksas su spanguolėmis.<br>123rf nuotr.
Keksas su spanguolėmis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 5:12 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 10:23 AM

Dėl grietinės jis išlieka drėgnas net kelias dienas.

Šiam keksui naudokite šviežias arba šaldytas spanguoles, o šių nereikia net atšildyti: į tešlą dėkite tiesiai iš šaldiklio!

Keksas su spanguolėmis

Reikės:

  • 260 g miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 110 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 0,5 a. š. migdolų ekstrakto
  • 120 g grietinės
  • 2 puodelių šviežių arba šaldytų spanguolių

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kekso kepimo formą ištepkite riebalais.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

Kitame dubenyje plaktuvu suplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite migdolų ekstraktą.

Suberkite miltus ir keliais judesiais sumaišykite, kol jie sudrėks. Įmaišykite grietinę ir galiausiai suberkite spanguoles.

Kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos, apie 60–70 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Leiskite 20 minučių pastovėti formoje, tik tuomet išimkite ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.