Kas be ko, šis troškinys labai gardus, troškinti mėsos gabalėliai būna minkšti, o kopūstas suteikia mėsai sultingumo.
Jei vietoje jautienos norite naudoti kiaulieną, ji čia tiks kuo puikiausiai.
Troškiniui galite naudoti netgi ir jautienos ar kiaulienos (ar abiejų) faršą.
Meksikietiškas jautienos ir kopūstų troškinys
4 porcijoms reikės:
- 500 g jautienos (supjaustytos mažais gabalėliais)
- 0,5 vidutinio dydžio kopūsto
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 vidutinio dydžio pomidoro
- 400 g konservuotų trintų pomidorų
- 200 ml vandens
- 2 valg. š. sojų padažo
- 0,5 kubelio jautienos sultinio
- 0,5 arb. š. česnakų miltelių
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Įkaitiname didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame jautienos gabalėlius, kepiname, kol visi gabalėliai gražiai apkepa, pagardiname susmulkintu sultinio kubeliu, įberiame druskos, pipirų.
Svogūną ir pomidorą supjaustome šiaudeliais, sudedame į keptuvę su apkepinta mėsa, išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir pakepiname apie 2–3 min.
Kopūstą supjaustome plonais šiaudeliais, sudedame į troškinį, išmaišome, patroškiname apie 5 min.
Po to supilame trintus pomidorus, vandenį, sojų padažą, išmaišome ir troškiname uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies apie 30–40 min (kol kopūstas suminkštėja), vis pamaišome.
Pabaigoje pagardiname česnako milteliais, juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska.
Patiekiame su ryžiais, keptais plantano griežinėliais ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus!