Lengvai paruošiamas minkštutėlis moliūgų keksas su apelsinu ir šokoladu

Kviečiu išsikepti šį keksą ir visus pavaišinti. Lengva ir paprasta.

Apelsino, moliūgo ir šokolado keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Apelsino, moliūgo ir šokolado keksas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Nov 11, 2021, 4:53 PM, atnaujinta Nov 3, 2023, 3:36 PM

Apelsino, moliūgo ir šokolado keksas

Reikės:

  • 270 g šviežio tarkuoto moliūgo
  • 1 apelsino žievelės
  • 175 g cukraus
  • 200 g aliejaus
  • 190 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g graikinių riešutų
  • apie 50 g smulkinto baltojo (tinka ir juodasis) šokolado.

Kaip gaminti

Cukrų ir kiaušinius išplakite iki baltų purių putų.

Pilite aliejų ir apelsino žieveles bei druską ir viską išmaišykite.

Pilkite smulkiai sutarkuoto moliūgo masę, smulkintus riešutus bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišykite.

Pilkite į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo formą.

Ant viršaus užbarstykite šokolado trupinių, lengvai įspauskite į tešlą. Ant viršaus galima pabarstyti migdolų drožlių.

Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje apie 45–50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas, o keksas gražiai parudavęs.

Leiskite atvėsti formoje.

Keksas gaunasi labai minkštas ir drėgnas.

Kaip visada – viskas lengvai ir paprastai.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.