Apelsino, moliūgo ir šokolado keksas
Reikės:
- 270 g šviežio tarkuoto moliūgo
- 1 apelsino žievelės
- 175 g cukraus
- 200 g aliejaus
- 190 g miltų
- 3 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 100 g graikinių riešutų
- apie 50 g smulkinto baltojo (tinka ir juodasis) šokolado.
Kaip gaminti
Cukrų ir kiaušinius išplakite iki baltų purių putų.
Pilite aliejų ir apelsino žieveles bei druską ir viską išmaišykite.
Pilkite smulkiai sutarkuoto moliūgo masę, smulkintus riešutus bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišykite.
Pilkite į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo formą.
Ant viršaus užbarstykite šokolado trupinių, lengvai įspauskite į tešlą. Ant viršaus galima pabarstyti migdolų drožlių.
Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje apie 45–50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas, o keksas gražiai parudavęs.
Leiskite atvėsti formoje.
Keksas gaunasi labai minkštas ir drėgnas.
Kaip visada – viskas lengvai ir paprastai.