Blynai be cukraus: vien jų kvapas iš lovos išvers visus miegalius

Gabrielė Žutautaitė, maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė bei prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė sako, kad kurdama receptus savo tinklaraščiui nevengia subalansuotos mitybos taisyklių.

Blynai be cukraus.<br>„Pusryčiams“ nuotr.
Blynai be cukraus.<br>„Pusryčiams“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-13 09:41, atnaujinta 2022-11-08 10:19

Neseniai ji pradėjo maisto gaminimo iššūkį ir nenaudoja cukraus. Tačiau, kaip teigia tinklaraštininkė, sveikas maistas neturi būti beskonis. Todėl ruošdama sveikuoliškus receptus cukrų ji keičia bananais, gardina cinamonu.

„Neseniai atradau ir itin gardžių pusrytinių blynų su bananais receptą. Auksinė taisyklė: kuo labiau bananai sunokę, tuo juose daugiau cukraus.

Taigi, norint saldžių ir skanių blynų, reikėtų rinktis labiausiai sunokusius ar net pernokusius bananus. Tokius vaisius lengva sutrinti ir nereikia naudoti papildomo cukraus – jo užteks iš pačių bananų“, – teigia G.Žutautaitė.

Pasak jos, pusrytiniai blynai paruošti nenaudojant jokių įmantrių priedų: jie paprasčiausiai pertepti cinamoniniu jogurtu, o dar intensyvesniam skoniui į tešlą tinklaraštininkė įmaišė deginto sviesto.

Užtrunka vos kelias minutes, o kvapas – nuostabus, sako G.Žutautaitė ir dalijasi nepaprasto skonio blynų receptu.

Bananų blynai su degintu sviestu

Blynams reikės:

  • 1 labai sunokusio banano
  • 1 kiaušinio
  • 40 g sviesto
  • 120 ml mėgstamo pieno
  • 100 g miltų
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio cinamono
  • žiupsnio druskos
  • Pagardinti reikės (nebūtina):
  • 3 v. š. graikinio jogurto
  • klevų sirupo pagal skonį ir mėgstamą saldumą
  • cinamono pagal skonį

Kaip gaminti

Paruoškite degintą sviestą. Ant nedidelės kaitros lydykite sviestą tol, kol šis paviršiuje ims burbuliuoti. Netrukus sviestas ims tamsėti – nuimkite nuo kaitros, kai spalva primins gintarinę. Iškart perpilkite į kitą indą ir palikite trumpam atvėsti.

Ruoškite likusią tešlą. Sutrinkite bananą, į jį įplakite kiaušinį. Įdėkite druskos, cinamono, supilkite pieną, gerai išmaišykite.

Įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Jeigu naudojate papildomus priedus (riešutus, uogas, šokolado gabalėlius), juos taip pat įmaišykite dabar. Galiausiai atsargiai įsukite sviestą.

Blynus kepkite sausoje nepridegančioje keptuvėje. Jeigu nesate tikri dėl keptuvės paviršiaus, ją pirmąkart patepkite labai plonu aliejaus sluoksniu – kitiems kartams to tikrai nebeprireiks.

Patiekite su graikiniu jogurtu arba cinamoniniu jo padažu: kelis šaukštus jogurto išmaišykite su žiupsniu cinamonu ir klevų sirupu. Šalia taip pat tiks mėgstamos uogos ar bananai.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.