Mielinės bandelės su varške ir razinomis: visada pavykstantis tobulas derinys

O dabar visi aplodismentai mielinei tešlai ir varškei. Visada pavykstantis ir tobulas duetas.

Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Mielinės bandelės su varške ir razinomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

2021-11-16 14:33, atnaujinta 2023-11-13 09:33

Nori išbandyti ir tu, bet bijai mielinės tešlos? Recepto pabaigoje duosiu keletą patarimų, ir tavo kepinys bus tobulai pavykęs ir skanus.

Mielinės bandelės su varške ir razinomis (12–14 vnt.)

Reikės:

  • 480–500 g miltų
  • 300 ml šilto pieno
  • 12 g sausų mielių
  • 2 v. š. skysto medaus
  • 50 ml aliejaus
  • 50–70 g cukraus
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 360 g varškės
  • 100–130 g cukraus (galima ir daugiau,jei mėgstate saldžiai)
  • 1 a. š. vanilės
  • 1 citrinos žievelės
  • 2–3 v. š. minkšto sviesto

Kaip gaminti

Į dubenį pilame lengvai pašildytą pieną, beriame mieles, cukrų,druską, aliejų ir skystą medų, viską gerai išmaišome. Supilame miltus ir užminkome minkštą tešlą (bus kibi). Į švarų indą pilame lašelį aliejaus, patepame kraštus ir dedame tešlą pakilti (turi padvigubėti).

Kol tešla kyla, įdarui varškę, cukrų, vanilę ir citrinos žieveles dedu į trintuvą ir viską lengvai pertrinu (gali likti gabaliukų).

Tešlai  pakilus, dedame ją ant miltais pabastyto stalviršio ir iškočiojame didelį 2,5–3 mm storio tešlos lakštą.

Pirmiausia tešlą patepame minkštu sviestu.  Ant viršaus dedame varškę ir paskirstome per visą tešlą.

Beriame norimą kiekį razinų (galima be jų arba naudoti riešutus). Atsargiai (tešla turėtų būti minkšta) susukame tešlos ritinį ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

Tešlos gabaliuko puselę, kurią dėsime ant kepimo popieriaus, paspaudžiame į miltus, taip neišbėgs varškė.

Bandelės viršų patepame kiaušinio tryniu.

Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengiame ir leidžiame pakilti apie 15 min.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25 min. arba kol gražiai paruduos.

Iškepus leidžiame atvėsti, pabarstome milteliniu cukrum.

Keletas patarimų:

  • aš tešlos indą visada uždengiu maistine plėvele, taip tešla greičiau pakyla;
  • tešlą kildinu orkaitėje, prieš tai ją įjungusi 5 min. 170 laipsnių temperatūrą. Tada išjungiu ir dedu indą su tešla. Visada greitai ir tobulai tešla pakyla;
  • kad bandelės būtų tobulai minkštos, mielinei tešlai svarbu nepadauginti miltų;
  • taip pat svarbu, kad mielės būtų nepasenusios.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.