Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis
Reikės (25×35cm formai):
- 350 g miltų
- 80 g migdolų miltų
- 100 g rudojo cukraus
- 190 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. kepimo miltelių
Varškės įdarui:
- 500 g varškės (9 proc.)
- 2 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 1 v. š. miltų
- 1 a. š. vanilės
Aguonų įdarui:
- 200 g aguonų (dedu nemaltas)
- 50 g cukraus
- 2 kiaušinių
Kaip gaminti
Į indą pilame abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir gerai išmaišome. Dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir padarome tešlos trupinius. Įmušame kiaušinius ir užminkome tešlą.
Tešlą padaliname į dvi dalis: didesnę – pagrindui ir mažesnę – pyrago viršui.
Iš didesnio tešlos gabalo sviestu išteptoje formoje rankomis suformuojame pyrago padą Dedame formą į šaldytuvą 30 min.
Mažesnį tešlos gabaliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 30 min.
Varškės įdarui varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušiniais ir 1 v. š. miltų.
Aguonų įdarui aguonas sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
Ant sustingusio tešlos pado dedame varškės ir aguonų masės (žr. nuotraukas), o ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
Kepame 45-50 min. 175–180 laipsnių temperatūroje.
Iškepus leidžiame visiškai atvėsti formoje.
Prieš valgant būtinai leidžiame pyragui bent 1–2val. susistovėti, o skaniausias pastovėjęs per naktį.
Receptu dalintis privaloma, nes tobulai paprastas ir labai skanus.