Trapus pyragas su varške ir aguonomis: receptas, kuriuo būtina dalintis

Neišradinėk to, kas jau išrasta. Arba paprastumas visur ir visada.

Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

„Skanaus maisto pasaulis“

2021-11-23 17:54, atnaujinta 2023-11-23 14:27

Trapios tešlos pyragas su varške ir aguonomis

Reikės (25×35cm formai):

  • 350 g miltų
  • 80 g migdolų miltų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 190 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Varškės įdarui:

  • 500 g varškės (9 proc.)
  • 2 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 1 v. š. miltų
  • 1 a. š. vanilės

Aguonų įdarui:

  • 200 g aguonų (dedu nemaltas)
  • 50 g cukraus
  • 2 kiaušinių

Kaip gaminti

Į indą pilame abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir gerai išmaišome. Dedame gabaliukais  supjaustytą sviestą ir padarome tešlos trupinius. Įmušame kiaušinius ir užminkome tešlą.

Tešlą padaliname į dvi dalis: didesnę – pagrindui ir mažesnę – pyrago viršui.

Iš didesnio tešlos gabalo sviestu išteptoje formoje rankomis suformuojame pyrago padą Dedame formą į šaldytuvą 30 min.

Mažesnį tešlos gabaliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 30 min.

Varškės įdarui varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušiniais ir 1 v. š. miltų.

Aguonų įdarui aguonas sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.

Ant sustingusio tešlos pado dedame varškės ir aguonų masės (žr. nuotraukas), o ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.

Kepame 45-50 min. 175–180 laipsnių temperatūroje.  

Iškepus leidžiame visiškai atvėsti formoje.

Prieš valgant būtinai leidžiame pyragui bent 1–2val. susistovėti, o skaniausias pastovėjęs per naktį.

Receptu dalintis privaloma, nes tobulai paprastas ir labai skanus.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.