Citrinų pyragas su itališku morengu: išbandykite ir jūs

Maisto entuziastė Goda Juknaitė su „Stiliaus“ žurnalo skaitytojais pasidalijo citrinų pyrago su itališku morengu receptu. Išbandykite!

Citrinų pyragas su itališku morengu<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
Citrinų pyragas su itališku morengu<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
Citrinų pyragas su itališku morengu<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
Citrinų pyragas su itališku morengu<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
G.Juknaitė.<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
G.Juknaitė.<br>Asmeninis albumas, Gabrielė Globytė
Daugiau nuotraukų (3)

Maisto entuziastė Goda Juknaitė, maisto entuziastė, virėja

Nov 24, 2021, 7:45 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 7:45 PM

Citrinų pyragas  su itališku morengu

Sviestinei tešlai reikės:

  • 300 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 40 g cukraus
  • 230 g šalto sviesto
  • 60 ml šalto vandens

Visus ingredientus dedame į kombainą ir pulsavimo režimu malame iki trupinių masės. Išberiame ant stalo, iškočiojame norimą formą. Dedame į šaldytuvą atšaldyti.

Kai sviestas sustingsta, kočiojame tešlą, dedame ją į sviestu pateptą skardą.

Atšaldytą tešlos pagrindą užklojame kepimo popieriumi ir užberiame kruopomis – taip kepdamas pyrago pagrindas išlaikys formą.

Kepame 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tuomet nuimame kruopas ir kepame dar 15 min. iki auksinio traškumo. Paliekame atvėsti.

Citrinų kremui reikės:

  • 270 g cukraus
  • 2 citrinų žievelių
  • 180 ml natūralių citrinų sulčių
  • 300 g vandens
  • žiupsnio druskos
  • 70 g kukurūzų krakmolo
  • 5 kiaušinių trynių
  • 60 g sviesto

Į dubenį suberiame cukrų, dviejų citrinų žieveles, pilame citrinų sultis, vandenį, suberiame druską ir krakmolą. Maišome ant vidutinės ugnies, kol nelieka krakmolo gumuliukų ir masė sutirštėja, tuomet iš lėto pilame kiaušinių trynius, baigdami įdedame sviestą.

Atvėsusią masę pilame ant sviestinės tešlos pado.

Itališkam morengui reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 200 gramų cukraus
  • 50 gramų vandens
  • 66 g cukraus (kitame dubenėlyje)

Dubuo, kuriame plaksite morengą, turi būti itin švarus! Į dubenį dedame kiaušinių baltymus ir plakame vidutiniu greičiu. Kai atsiranda puta, iš lėto pilame cukrų (66 g).

Tuo metu kitame dubenyje užkaičiame vandenį ir cukrų (200 g). Verdame, kol pradeda kilti burbuliukai, nuolat maišome, kol gauname sirupą. Temperatūra turėtų būti 118–120 laipsnių. Plakdami baltymus ant vidutinės ugnies iš lėto pilame sirupą. Plakame, kol atvėsta morengas, balta masė tampa standi ir blizgi.

Morengą tepame ant jau sustingusio citrinų kremo. Uždeginame. Puošiame gėlėmis ar vaisiais.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.