Pati skaniausia marinuota silkė: receptas, kuris niekad neatsibosta

„Mūsų šeima švenčių stalo neįsivaizduoja be marinuotos silkės. Receptas senas ir daug kartų patikrintas, bet dar niekam neatsibodo. Rekomenduoju!“ – taip savo receptą apibūdino šilutiškė Diana.

Marinuota silkė.
Marinuota silkė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 8:40 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 2:26 PM

Dalijamės jos receptu. Išbandykite ir įvertinkite.  

Marinuota silkė

Reikės:

  • 1 sūdytos silkės su galva
  • 1 vidutinio svogūno
  • kelių citrinos griežinėlių
  • 2–3 lauro lapų
  • juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
  • 2 a. š. medaus
  • 50 ml obuolių acto
  • apie 250 ml vandens
  • 1 v. š. aliejaus

Kaip gaminti

Silkę nuvalykite, išdarinėkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Viską sudėkite sluoksniais į 0,75 l talpos stiklainį, suberkite pipirus ir lauro lapelius, dėkite 2-3 citrinos griežinėlius.

Į didesnį puodelį ar dubenėlį pilkite šiltą vandenį, jame išmaišykite medų, galiausiai supilkite actą.  

Užpilkite ant silkės, kad apsemtų, ant viršaus užpilkite aliejaus, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.

Palaikykite bent 12 valandų – ir skanaukite!

„Taip paruošta silkė skani ir su juoda duona, ir su karštomis bulvėmis – tiesiog skanumėlis“, – patikino Diana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.