Trapūs ir labai skanūs tinginių sausainiai nuo stalo dingsta tarsi vėjas

Be šių lengvai pagaminamų sausainių švenčių laukimo neįsivaizduoja prieniškės Renatos šeima.

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu.
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su cinamonu.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 4:09 PM, atnaujinta Nov 21, 2022, 6:45 PM

„Mes juos vadiname tinginių sausainiais, nes nereikia net minkyti tešlos, plauti daug indų.

Sausainiai tokie skanūs, kad nuo stalo dingsta tarsi vėjas“, – pasidžiaugė Renata, dalindamasi receptu.

Taip greita ir paprasta, kad tikrai pavyks visiems.

Tad išsikepkite ir paragaukite.

Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Palmės“

Reikės:

  • sluoksniuotos tešlos
  • 0,25 puodelio cukraus
  • 1 a. š. cinamono

Kaip gaminti

Išvyniokite tešlos lakštą, šiek tiek pakočiokite, padalinkite į dvi ar keturias dalis – priklauso nuo to, kokio dydžio sausainių norite.

Apibarstykite cukrumi ir cinamonu.

Pradedant ilgesniais kraštais suvyniokite tešlą link vidurio.

Supjaustykite maždaug 7 mm storio griežinėliais, sausainius išdėliokite ant skardos (palikite didesnius tarpus) ir kepkite iš anksto įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Tuomet sausainius atsargiai apverskite ir kepkite dar 5–10 minučių, kol pasidengs gražia auksine plutele, o cukrus karamelizuosis.

„Skanaus“, – palinkėjo Renata.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.